Cemevi Başkanı: "İnançları kendi siyasetinize göre kullanmayın"

Cemevi Başkanı: "İnançları kendi siyasetinize göre kullanmayın"

YURTTAN 4.02.2022 07:40:35 0
Cemevi Başkanı:

Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan; “Bütün inançlara saygılı olan, eşit mesafede yaklaşan Aleviler, kendi inançları içinde aynı tutumu beklemektedir" dedi.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Aydın'a bağlı Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan, "Türkiye siyasetinde seçim zamanı Cem evlerimizin kapılarından ayrılmayan, Cem evimizin Canlarının oylarını garanti gören ve benim de üyesi olduğum geçmiş dönemlerde ilçe yönetiminde görev yaptığım CHP Türkiye ve Aydın’daki Genel ve Yerel Yöneticilerinin bütün kurulları konu Alevi inancı olduğunda, Alevilerin İnanç günlerini paylaşmakta çekinir oluyorlar" diyerek açıklamada bulundu. 

Tek yaptıkları Alevi inancında ortak paylaşım olan aşure etkinliğini yapıp kitlesel şova döndürmeleri" diyen Didim Cem Evi Başkanı Hüseyin İlhan sosyal medya hesabın yaptığı paylaşımda, " Değerli Canlar Alevi Bektaşi İnancında hızır oruçlarımız her sene şubat ayında tutulur. Üç gün tutulacak hızır oruçlarımız 8 Şubat, 9 Şubat, 10 Şubatta tutulacak, ve hızır ruçlarımızın üçüncü günü Yani 10 Şubat akşamı hızır cem erkanı yürütülecektir. Ve canlarımızın getireceği 'Lokmalar Kardeşlik' sofrasında paylaşılacaktır.

Yıllardır Alevi Taleplerini her Platformda dile getiren Cem evlerimiz Hakk arama mücadelesine devam ediyor. Bütün inançlara saygılı olan, eşit mesafede yaklaşan Aleviler, kendi inançları içinde aynı tutumu beklemektedir. Bugün Regaip Kandil ve üç Aylar başlangıcı olması sebebiyle bizlerde Bu inançlara mensup insanların bu kutsal gününü kutlarız.

Velakin Türkiye siyasetinde seçim zamanı Cem evlerimizin kapılarından ayrılmayan, Cem evimizin Canlarının oylarını garanti gören ve Benimde Üyesi olduğum geçmiş dönemlerde ilçe yönetiminde görev yaptığım CHP Türkiye ve Aydın’daki Genel ve Yerel Yöneticilerinin bütün kurulları konu Alevi inancı olduğunda, Alevilerin İnanç günlerini paylaşmakta çekinir oluyorlar.

Bizler Halkların kültürüne yaşam tarzlarına ve inançlarına eşit mesafede saygılıyız. Lütfen insanların İnançlarını, değerlerini kendi siyasetinize göre kullanmayın. Şu anda mevcut sosyal medya paylaşımını yapanlar, Muhalifi olduğunuz diğer Siyasi partilerden bir farkınız olmalı.

Bizlerde biliyoruz ki Muhalifi olduğunuz partilerin ideolojisi belli, hangi inançları kabul ettikleri , hangi inançları inkâr etmeye ötekileştirmemek asimile etmeye devam ettikleri belli , Destek aldığı ve destek verdiği kitle belli ve o kitleyi onure etmek, o kitlelelerin duygularına göre hitap ediyorlar" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynak : İGF