Çardak Altı Buluşmaları`nda Şiir Rüzgarı

Şiir ve müzik dolu geçen programda birbirinden özel şiirlerini okuyan Ataol Behramoğlu, sanatseverlere unutulmaz bir şiir gecesi sundu.

BEYLİKDÜZÜ 3.09.2017 00:00:00
Çardak Altı Buluşmaları`nda Şiir Rüzgarı

 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 4.Barış ve Sevgi Buluşmaları Çardakakaltı Sohbetleri'nde, Ataol Behramoğlu, Mahir Günşiray ve Haluk Çetin hem sohbet etti hem de şiirler okudular.

 

 

Şiirli, Şarkılı Duygu Yüklü Bir Akşam...

 

Renkli görüntülere sahne olan mezatın sona ermesinin ardından, ilk kez geçen sene başlatılan Çardak Altı Sohbetleri, Adalet Söyleşileri'nin bu yılki ilk etkinliğinde "Şiir Akşamı" yaşandı. Günün konukları ise usta şair ve yazar Ataol Behramoğlu, oyuncu Mahir Günşiray ve müzisyen Haluk Çetin'di. Program, Haluk Çetin'in Behramoğlu'nun  şiirinden bestelenen "Bu Aşk Burada Biter" parçasını icra etmesi ile başladı. Şiire çok yakışan ses tonu ile Mahir Günşiray, büyük ustaların şiirlerini sürükleyici bir akıcılıkta okudu. Günşiray, sohbetlerin moderatörlüğünü üstlenen Pelin Batu'nun  şiirlerini de okuyarak hoş bir sürpriz yaptı, ayrıca Dünya Edebiyatı'ndan örnek eserler ortaya koydu.

 

"Şiir, Her Gün Yazılmaz. Birikerek Olur"

 

Usta Şair Ataol Behramoğlu ise yaptığı sohbette şiirin gücüne değindi. " Şiir için bütün hayatını vermen lazım." diyen Behramoğlu, Toplumsal sorunlarla ilgili olmayan şair çok mümkün olamaz. Ancak etkilendiğin her konu da hemen şiire dökülmez, birikerek olur. Şiir her gün yazılmaz." şeklinde düşüncelerini aktardı. "Aşk İki Kişiliktir" şiirini ağlayarak yazdığını söyleyen Behramoğlu, Haluk Çetin eşliğinde kendi yazdığı bu şiiri duygu yüklü bir şekilde okudu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ve kendilerine çiçek takdim ederken, "Huzur kenti olmak, görevimizi şiir yazar gibi yapmak istiyoruz. Coşku içerisinde vatandaşımızla paylaşım içinde olmak istiyoruz." dedi.