ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ' NİN KONUĞU SUNAY AKIN OLDU

ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ

5. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları birbirinden değerli konu ve konuklarıyla ilçe halkına tam bir festival havası yaşatıyor

Her gün; Sahaf Festivali’yle başlayıp, Çardak Altı Sohbetleri’yle devam eden ve konser programlarıyla sona eren etkinlikte vatandaşlar keyifli saatler geçiriyor. Festival kapsamında konuk olan ve bilginin yolunda atılan adımların gerçek vatanseverlik olduğunu belirten Sunay Akın, “Biz ne yazık ki bilgiyi üreten bir toplum olamadık. Bilgi demek kent demek. Eğitim sadece okullarda değil sokaklarda ve şehirlerde öğretilir.” diye konuştu.

 

Bu yıl 5.si düzenlenen Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, dopdolu programları ile tüm hızıyla devam ediyor. Birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleşen Ümit Nar moderatörlüğündeki ‘Beylikdüzü Sahaf Festivali 3. gününde Mehmet Ö. Alkan’ı ağırladı. ‘Tarih, Barış ve Türkiye’de Sol’ konularının tartışıldığı söyleşiye kitapseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Sahaf Festivali’nin hemen ardından başlayan ve bu yılki teması ‘Eğitim’ olan “Çardak Altı Sohbetleri”nin konuğu ise modern zaman seyyahlarından Sunay Akın oldu. Moderatörlüğü Yekta Kopan tarafından yapılan söyleşide “Eğitimde İsimler, Öyküler, Değerler” konuşuldu.

“Biz ne yazık ki bilgiyi üreten bir toplum olamadık”

Türk edebiyatının büyük ustalarıyla ilgili anı ve hikâyelerinin anlatıldığı sohbette, bilgi toplumu olmanın gerekliliklerinden de bahsedildi. Cumhuriyet tarihi müzesi kurmayı planladığını belirten Sunay Akın, “Biz ne yazık ki bilgiyi üreten bir toplum olamadık. Bilgi demek kent demek. Eğitim sadece okullarda değil sokaklarda, şehirlerde öğretilir. Okulların yanı sıra bize müzeler de lazım, elimde olsa onlarca müze açarım ve bütün dersler müzelerde verilir.” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda, eğitim sisteminin geçmişten günümüze yolculuğunun da konuşulduğu etkinlikte kendi eğitim hayatından da anektodlar paylaşan Akın sistemi de eleştirerek, “Bir ülkede çocuklar ve gençler okulları kazanmayı düşünüyor, o ülkenin okulları çocukları ve gençleri kazanmayı düşünmüyorsa böyle bir ülkede demokrasiden ve aydınlanmadan söz edilemez.” dedi.

“Bilginin yolunda atılan adımlar gerçek vatanseverliktir.”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinden ve Mustafa Kemal Atatürk’e uzanan sohbette, ülke gündemi ve siyaset de tartışıldı. “Bilginin yolunda atılan adımlar gerçek vatanseverliktir.” diyen Akın konuşmasını “Bir ülkenin geleceği o ülkedeki politikacıların vaatlerinde değil, çocuklarının hayallerinde ve oyunlarındadır.” sözleriyle noktaladı.

Kardeşlik mesajları ve horonla dopdolu bir program

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılan ve kardeşlik mesajları verilen Çardak Altı Sohbetleri’nin diğer bir ziyaretçisi ise Atina’dan Trabzon’a bisikletle yola çıkan ve dönüş yolunda Beylikdüzü’nü ziyaret eden Vasileios Karyoflidis oldu. Program sonunda tulum çalan Karyoflidis’e Trabzon Düzköy’den gelen folklor grubu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sunay Akın ve vatandaşlar horon oynayarak eşlik etti.  

Barış’ı her olduğumuz ortamda yaygınlaştırmalıyız

Oldukça keyifli geçen söyleşinin sonunda ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Fatma Turgut sahne aldı. Konser alanını dolduran yüzlerce vatandaşa keyifli saatler geçirten Turgut, burada olmaktan duyduğu mutluluğu izleyicilerle paylaştı. Sanatçıya teşekkür ederek çiçek ve plaket takdiminde bulunan Ekrem İmamoğlu, “Bugün Dünya Barış Günü, hepinize barış dolu huzur dolu ve sevgi dolu günler diliyorum. Güzellikleri paylaşmak, barışı her olduğumuz ortamda yaygınlaştırmayı felsefe edinmeliyiz.” şeklinde konuştu.