Büyükçekmece`den Bayırbucak Türkmenleri`ne yardımeli

Büyükçekmece Belediyesi öncülüğünde Beşir Derneği ve Semerkand Vakfı işbirliği ile Rusya'nın ve Esad güçlerinin saldırısına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne 2 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi

BÜYÜKÇEKMECE 25.01.2016 14:02:01
Büyükçekmece`den Bayırbucak Türkmenleri`ne yardımeli

Büyükçekmece Belediyesi`nin katkılarıyla ve hayırsever vatandaşlardan temin edilen giyim, su, gıda, bakliyat ve acil yardım malzemeleri, Büyükçekmece Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan dua sonrası TIR`lara yüklenerek Bayırbucak Türkmenleri`ne götürülmek üzere yola çıktı.

"İnsani görevimizdir’’

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünyanın neresinde, hangi din, dil, ırk farkı gözetilmeden yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmenin en önemli insanlık görevi olduğunun altını çizerek; "Bugünde zor durumda olan ve zorlu koşullar altında yaşamlarını sürdüren Bayırbucak Türkmenlerine, soydaşlarımız yardım elimizi uzatıyoruz. İnsanlarımız, soydaşlarımız orada son derece zor durumda. Daha öncede Kobani`de, Yunanistan`da, Makedonya`da ve dünyanın çeşitli yerlerine kadar ihtiyaç duyulan her yere yardım elimizi uzattık. Bundan sonrada uzatmaya devam edeceğiz. Hem belediyeler, hem de sivil toplum kuruluşları olarak insani sorumluluklarımızın bilincindeyiz" diye konuştu.

Yardım miktarı 6 TIR`a ulaştı

Büyükçekmece Belediyesi, Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği işbirliğiyle 2 TIR dolusu yardımının Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılması için gönderileceğini belirten Başkan Akgün,  "TIR`ların içerisinde giyecek ve gıda gibi insani yardımı malzemeleri var. Ayrıca Çarşamba günü de bir başka TIR daha yola çıkacak. İçerisinde ağırlıklı olarak kışlık giyim eşyası olacak. Böylelikle toplam bir ay içerisinde 6 TIR insani yardım malzemesini Türkmen kardeşlerimize yardım göndermiş oluyoruz. Emeği geçen, Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği başta olmak üzere yardım yapan hayırseverlerimizin tamamına, şahsım adına, Büyükçekmece Belediyesi adına teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.