Büyükçekmece`de Tüp Bebek Konuşuldu

Büyükçekmece Belediyesi ve Acıbadem International Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen seminerde Tüp Bebek Tedavisi`nin hangi durumlarda gerekli olduğu ve tedavinin yeni yöntemleri anlatıldı.

SAĞLIK 14.11.2016 21:41:21 0
Büyükçekmece`de Tüp Bebek Konuşuldu

Acıbadem International Hastanesi`nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Üreme Sağlığı Uzmanı - Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Fatih Öğüç`ün konuşması olarak katıldığı seminerde aşama aşama tüp bebek tedavisi anlatıldı.

Her 100 çiftten 15`i Dr. Öğüç, tüp bebek tedavisinin her 100 çiftten 15`inin çocuk sahibi olabilmek için ihtiyaç duyduğu yardımcı bir üreme yöntemi olduğunu belirterek; "Günümüzde çok sayıda çiftin bebek tedavisine ihtiyaç duyması sebebiyle ülkemizde bir çok tüp bebek merkezi açılmıştır. Kısaca tüp bebek tedavisi; anne adayından alınan yumurta hücrelerinin, baba adayından alınan sperm hücreleri ile döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne adayının rahmine transfer edilmesidir" dedi.

"Tedavi şekli her çift için farklıdır"

Tüp bebek tedavisinde uygulanan işlemlerin her çift için farklılık gösterdiğinin de altını çizen Dr. Ahmet Fatih Öğüç, "Kısırlık sorunlarının çok çeşitli olmasından dolayı her çifte aynı tüp bebek tedavisini uygulamak mümkün değildir. Bu nedenle tedaviye başlamadan önce kısırlık sebeplerinin doğru tespit edilmesi ve çifte en uygun tedavi yöntemine karar verilmesi oldukça önemlidir" diye konuştu.

Acıbadem International Hastanesi`nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Üreme Sağlığı Uzmanı - Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Fatih Öğüç, konuşmasının sonunda kendilerine bu imkanı tanıyan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`e teşekkür etti.