Büyükçekmece' de Havai Fişek Atanlar Yandı

Büyükçekmece Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bundan sonra Büyükçekmece'de havai fişek atanlara ağır cezalar uygulanacağını söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE 3.10.2022 19:18:00
Büyükçekmece


Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna ile havai fişek atanlarla ilgili olarak görüşme yapacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün: "Kordonboyu'nun açılmasıyla birlikte önüne gelen saat 10' dan sonra havai fişek atmıyorlar. Vizyonsuz, toplumu rahatsız edenler, tehlike arz eden, yangın çıkartan, insanları korkutan, hayvanları korkutan havai fişekleri atmaya başladılar. Şimdi burada söylüyorum havai fişek atan ister oradaki lokantalar olsun, ister bir vatandaş olsun. Havai fişek atılan yer eğer lokantanın önü, arkası, sağı, soluysa sorumlusu lokanta olacak. Cezayı 65 bin lira olarak uygulayacağız. İster kişiye ister kuruluşa Çevre Koruma Kanununa göre bu cezayı verebiliyoruz, bu yetkimiz var. Öyle 500 lira falan değil 65 bin lira ceza uygulanacaktır. Büyükçekmece ilçesi sınırları içerisinde  Kaymakamlıktan havai fişek atma izni olmadan havai fişek atanlara 65 bin lira para cezası uygulanacaktır. Hiç tereddütsüz. Havai fişeği herhangi bir lokanta, otel, kurum, kuruluş atarsa 65 bin lira para cezası artı ilk atışta yedi gün iş yeri kapatma cezası uygulanacak. Eskiden kapatmalar askıya alınmıştı şimdi 15 güne kadar şurayı kapatın dediğim zaman polis ve zabıta kapatabiliyor. Eğer yine atmaya devam ederse 15 gün kapatma cezası ve 65 bin lira para cezası uygulanacaktır" dedi.

HAVAİ FİŞEK ATANLARIN GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ

Havai fişek atılmasına devam edildiği taktirde cezai işlemlerde de artışın devam edeceğini belirten Başkan Akgün "Atılmaya devam edildiği taktirde ikincisinde para cezası katlanıyor. Cezalara rağmen tekrar atılırsa iş yeri ruhsatı iptal ediliyor. Bir daha iş yeri verilmiyor. Çok güzel bir uygulama. Diyeceksiniz ki Başkanım siz atmayacak mısın? Atacağız. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarında atacağız. Devletin işi ile kişilerin işleri aynı olamaz. Büyükçekmece'de havai fişek atanların gözlerinin yaşına bakmayacağız. Belediye olarak iki araç tahsis edip zabıta ekibimiz ve polisimizle birlikte havai fişek atan yerlere cezai işlem uygulayacağız" ifadelerini kullandı.