Büyükçekmece Belediyesi Meclisi’nden anlamlı tepki

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali'ne Suudi yetkililerin ambargosuna tepkiler sürüyor.

BÜYÜKÇEKMECE 4.01.2024 16:58:00 0
Büyükçekmece Belediyesi Meclisi’nden anlamlı tepki

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi de ilçede yeni yapılan bir parka destansı Medine Müdafaası ile tanınan “Çöl Kaplanı” lakaplı Fahreddin Paşa’nın adını verdi.


 

Suudi yetkililer izin vermemişti

Galatasaray ile Fenerbahçe Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finaline, Cumhuriyeti’n 100. yılı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’ü anan pankart ve formalarla çıkmak istemişler ancak Suudi yetkililer buna izin vermemişti. Suudi yetkililerin Atatürk ve Cumhuriyet ambargosuna tepki gösteren Galatasaray ile Fenerbahçe maça çıkmayarak Türkiye’ye dönmüştü.


 

“Türk milleti olarak doğru bir şey yapıyoruz”

Büyükçekmece Belediyesi Meclisi de anlamlı bir tepki ortaya koyarak, Tepecik Ulus Mahallesi Karınca Sokak’ta yeni yapılan parka oybirliğiyle Medine Müdafaası Kahramanı olarak tarihe geçen “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa Parkı” adını verdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, alınan kararın siyasi bir karar olduğuna vurgu yaparak; “Türk milleti olarak doğru bir şey yapıyoruz” dedi.

Fahreddin Paşa Kimdir?

 

Destansı Medine Müdafaası ile tanınan "Çöl Kaplanı" lakaplı Fahreddin Paşa (Ömer Fahreddin Türkkan), asker ve diplomattır. Özellikle I. Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği 2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası ile bilinmektedir. "Medîne Müdâfii", "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı", "Medine Kahramanı" lakaplarıyla anılır.