Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün büyük önem verdiği Küresel İlkeler Sözleşmesi halka karşı sorumluluk, şeffaflık ve sürdürülebilirlik prensiplerine dayanıyor.
Vizyon, amaç ve değerler...
BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından, 31 Ocak 1999`da yapılan Dünya Ekonomik Forumu`nda, iş dünyasının liderlerinden uluslararası bir yapılanma olan Küresel İlkeler Sözleşmesi`ne destek olmalarının istenmesi ile başlayan girişim, şirketlerin, kamu kurumlarının, Birleşmiş Milletler teşkilatlarının, çalışma ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek, ortak vizyon, amaç ve değerler doğrultusunda çalışmalar yapmasını hedefliyor.
Halka karşı sorumluluk ve şeffaflık...
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tamamen gönüllük ilkesi ile hareket edilen BM Küresel İlkeler Sözleşmesi`nin, kolektif hareketin gücünden yararlanarak, kurum ve kuruluşların, küreselleşmenin negatif etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik, sorumlu vatandaşlık kavramını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Başkan Akgün şunları söyledi: "Küresel İlkeler Sözleşmesi, üzerine kurulu olduğu prensiplerin gerçekleştirilmesi için şirketlerin, kamu kuruluşlarının, çalışma ve sivil toplum örgütlerinin halka sorumluluk, şeffaflık ve kendi geleceklerini sürdürülebilir hale getirebilmek amacıyla çalışacağına güvenme esasına dayanmaktadır."