Büyükçekmece Belediye Meclisi`nden tarihi karar

Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2016 yılını oybirliğiyle "Sevgi ve Hoşgörü" yılı olarak ilan etti

BÜYÜKÇEKMECE 4.01.2016 14:33:00
Büyükçekmece Belediye Meclisi`nden tarihi karar

2016 yılının ilk oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, CHP ve AK Parti gruplarının ortak önergesiyle örnek bir karara imza attı.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, gündem yer alan 19 maddenin yanı sıra 3 ek gündem maddesini de müzakere ederek karara bağladı.

 

Türkiye`ye örnek olmasını bekleniyor

Daha önce Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün gündeme getirdiği, 2016 yılının "Sevgi ve Hoşgörü" yılı olması önerisi CHP ve AK Parti gruplarının ortak önerisi olarak gündeme alındı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2015 yılında ülke olarak sıkıntılı ve üzücü günler yaşadığımızı hatırlatarak; "CHP ve AK Parti grup başkan vekillerinin bu yılın "Sevgi ve Hoşgörü" yılı olarak kabul edilmesi yöndeki teklifleri örnek bir girişimdir. Belediye meclisleri, kendi sınırları içinde böylesine temsili kararlar alabilirler. Umut ediyoruz ki 2015 yılında Türkiye`de yaşanan olumsuzlukları bu yıl bir daha yaşamayız. Artık ülkemizde askerimiz, polisimiz şehit olmasın. Ülkemizde sevgi ve hoşgörü hakim olsun istiyoruz. Bugün Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak biz bir adım attık. İnşallah bizim bugün almış olduğumuz karar bir örnek teşkil eder" diye konuştu.

 

Başkan Akgün`ün konuşmasının ardından belediye meclisinin almış olduğu tarihi karar oybirliğiyle kabul edildi.