Büyükçekmece Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 yılı Ocak ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 2.01.2024 18:38:00 0
Büyükçekmece Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

 

Geçtiğimiz günlerde Pençe Kilit Operasyon Bölgesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 12 askerimiz için saygı duruşu yapıldı.

12 şehidimiz için saygı duruşu

Büyükçekmece Belediye Meclisi yeni yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta içinde Irak’ın kuzeydoğusunda yer alan Hakurk ve Metina bölgesinde teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan 12 askerimiz için saygı duruşunun ardından, Başkan Akgün ve siyasi partilerin grup başkan vekilleri bir kez daha terörü lanetledi. Önemli gün ve haftalara ilişkin verilen mesajlarının ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşüldü ve karara bağlandı.

Gündemdeki maddelerin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, bir önceki yılın gelir ve gider işlemlerini denetlemek üzere meclis üyeleri Tarık Erdoğan, Kerem Ereke ve Zerrin Çağlar “Denetim Komisyonu” na seçildi.

 

Ocak ayı meclisi tek oturumla kapandı

Büyükçekmece’nin Çakmaklı Mahallesi’nde yapılan park ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan caminin isimleri “Büyükçekmece Çakmaklı Atatürk Parkı” ve “Büyükçekmece Çakmaklı Atatürk Cami” olarak oybirliğiyle kabul edildi. Büyükçekmece Belediyesi’nce Tepecik Ulus Mahallesi Karınca Sokak’ta yapılan parka da yine oybirliğiyle “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa” adı verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığı için Büyükçekmece Belediye Meclisi bu ay yapılan tek oturumla kapandı.