Büyükçekmece Atatürk’ü Birbirinden Anlamlı Etkinlikle Andı

Büyükçekmece Belediyesi’nin aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklere ilgi çok yoğun oldu.

BÜYÜKÇEKMECE 15.11.2021 10:05:00 0
Büyükçekmece Atatürk’ü Birbirinden Anlamlı Etkinlikle Andı

 

Atatürk konulu söyleşiler, Atatürk’ün sevdiği şarkılar müzik dinletileri, Hanri Benazus arşivinden Atatürk fotoğrafı sergisi gibi birbirinden anlamlı etkinlikte buluşan Büyükçekmece halkı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle andı.

Atatürk konulu söyleşilere ilgi büyüktü

Büyükçekmece Belediyesi 10 Kasım 1938’ de aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıldönümünde saygı ve rahmetle andı. 10 Kasım Atatürk Haftası etkinliklerinde Büyükçekmece Kültürpark’ta ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ adlı müzik dinletisi ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan ile değerli Yazar-Koleksiyoner Hanri Benazus, Tarihçi-Yazar Aydın Ilgaz, Koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’ın konuşmacı olduğu ‘Atatürk’ konulu söyleşiler dört gün boyunca devam etti. Etkinliklerin tamamına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürk konulu söyleşinin son gününde konuşması Tarihçi- Yazar Sinan Meydan’ı dinledi. Sinan Meydan, söyleşiyi dinlemeye gele Başkan Akgün’e “Pusula” isimli kitabını imzalayarak hediye etti.

 

“Gülen ve Ağlayan Atatürk Fotoğrafları” sergisi bir hafta daha açık kalacak

 

Atatürk’ü anma haftasının Büyükçekmece’de oldukça anlamlı etkinliklerle gerçekleştiğini belirten Başkan Akgün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlamak için tabi ki bir hafta yetmez. O’nu her gün anıyor ve bugün çok daha iyi anlıyoruz. Özellikle etkinlikler çerçevesinde Kültürpark Kervansaray’da açtığımız Hanri Benazus arşivinden Atatürk fotoğrafı sergisi beni ve sergiyi gezenleri çok etkiledi. 101 fotoğraftan oluşan bu sergiyi öğrencilerimizin de mutlaka gezmeleri ve Atatürk’ün bu muhteşem fotoğraflarını görmelerini istiyoruz. Bunun için okulların tatile girdiği bu hafta boyunca sergi açık kalacak. Tüm öğretmenlerimize, velilerimiz ve öğrencilerimize çağrıda bulunuyorum. Hanri Benazus arşivinden “Gülen ve Ağlayan Atatürk Fotoğrafları” sergisini mutlaka gezsinler” ifadesini kullandı.