BUSİAD ve Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü “Yeni Nesil İletişim” i konuştu

BUSİAD ve Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü  “Yeni Nesil İletişim” i konuştu

BUSİAD ve Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü “Yeni Nesil İletişim” i konuştu

Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü tarafından, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yeni Nesil İletişim” başlıklı seminerde konuşan Marka Mühendisi Ancreva Danışmanlık Kurucusu Ömürden Sezgin, “Türkiye’ye gelecek markayla gelecek” dedi. BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmalarını Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü Başkanı Ferahi Arpaç Öztimur ile BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA)- Açılış konuşmalarının ardından “Markanı Baştan Yarat” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Ömürden Sezgin, Türkiye’nin en değerli 100 markasının toplam değerinin 21.5 milyar dolar olduğunu, ancak dünyanın 74 sırasında yer alan markanın Türkiye’deki 100 markanın toplamına karşılık geldiğini söyledi. Sezgin, dünyanın en değerli markası Apple’ın ise 263 milyar dolar ile  değerli 100 markasının 10 katından daha değerli olduğunu belirtti. Türkiye’nin kilogram başına ihracattan elde ettiği gelirin de 1.2 dolar olduğunu ifade eden Sezgin, Türkiye’de üretilen pek çok ürünün kat be kat fazla ücretle yabancı bir marka altında satıldığına örnekler de verdi. Sezgin, “Yeşil şehir denilince ilk akla gelen Bursa olur. Farklılaşmanın özünü bulmalıyız” diyerek, marka
olmanın koşullarını anlattı. “Marka değeri gelecek değeri demektir. Marka müşteriye verilen en geçerli teminattır” diyen Sezgin, “szölerini “Türkiye’ye gelecek marka ile gelecek” ifadeleriyle tamamladı.

Comio Dijital Pazarlama A.Ş. Kurucu Ortağı Mustafa Sönmezay ise, "Dijital İletişimle Birlikte Yeni İletişim” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sönmezay, dijitalin en büyük artısının hızla yayılması olduğunu kaydederek, Türkiye ve dünyadaki dijitalleşme rakamlarını paylaştı. Sönmezay, Türkiye’nin sosyal medya’da en çok vakit geçiren ülkeler arasında olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:

“Dünyada internette 6 saat, Türkiye’de 8 saat geçiriliyor. Türkiye’de mobil internette 4 saat 10 dakika geçiriyoruz. Bu sürenin de 2 saat 59 dakikası sosyal medyada geçiyor. Bunlar çok büyük süreler. Türkiye’de 10 büyük gazetenin toplam tirajı 1 milyon 186 bin iken bir Influencerın ulaştığı rakam tek başına bu rakamın çok üstünde olabiliyor. Influncerlar topluluk yönetimi gerçekleştiriyor. Dijital alanla siz hedef kitlenizi seçebiliyorsunuz.” Alışveriş tercihlerinin de Türkiye’de dünya ortalamasının üstünde internete kaydığını kaydeden Sönmezay, pandeminin bu süreci hızlandırdığını da belirtti. Toplantı sonunda, konuşmacılara birer plaket de sunuldu.


Haber Kaynak : İGF