Binlerce genç 19 Mayıs’ı gönüllerince kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 105. yılı Büyükçekmece’de renkli ve coşkulu etkinliklerle kutlanıyor.

19.05.2024 11:51:00
Binlerce genç 19 Mayıs’ı gönüllerince kutladı

 

Etkinliklerin ilk gününde gerçekleştirilen “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” ve “37. Ata Gençlik Konseri” ne katılan binlerce genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını doyasıya kutladı.

 

Gençlik yürüyüşü renkli gösterilere sahne oldu

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 105’inci Büyükçekmece’de 2 gün boyunca sürecek etkinliklerle kutlanıyor. Etkinler kapsamında ilk gün gerçekleştirilen “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü" 7’den 77’e binlerce Büyükçekmecelinin katılımıyla gerçekleşti. Albatros – Belediye Kent Meydanı arasında yapılan yürüyüşte Büyükçekmece halkının selamlayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gençlerin bayramını kutladı. Yoğun ilgi gören gençlik yürüyüşüne ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile katılan vatandaşlar her bir ağızdan marşlar söylediler. Denizden teknelerin de eşlik ettiği “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü" renkli ve coşkulu gösterilere sahne oldu.

 

Gençler Eypio konseriyle coştu

 

Belediye Kent Meydanı’nda son bulan yürüyüşün adından geleneksel Ata Gençlik Konseri’nde bu yıl Eypio sahne aldı. Binlerce gencin katılımıyla gerçekleşen konserde Eyipo’nun şarkılarına eşlik eden gençler Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramı gönüllerince kutladılar. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konserde zaman zaman sahneye çıkan gençler Eypio ile birlikte dans edip şakılar söylediler.

 

Başkan Akgün: Atatürk gibi bir liderimiz varsa başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok!

 

Konsere katılan gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Eğer burada bu sanatçıları o bayrağın altında hür ve bağımsız olarak dinliyorsak onun sebepleri vardır. 19 Mayıs Türk gençliğine armağan edilen bir bayramdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından. Sebep, bitmiş olan, parçalanmış olan Osmanlı İmparatorluğu’nun ortadan kaldırılması için çalışan emperyalistlere bu ülkeyi teslim etmemek üzere karar alan Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da bu ideali ile yola çıkıyor. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atılmaya başlandığı gündür. Cumhuriyetin sancılarının başladığı gündür. Atatürk’ün doğduğu gündür. Ve bütün gençliğin doğduğu gündür. 19 Mayıs kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür. Bütün süreçleri biliyorsunuz. 19 Mayıs ondan sonra Kurtuluş Savaşı arkasından Cumhuriyet’in ilanı. Bunları iyi öğrenmezsek, geçmişimizi iyi bilemezsek geleceğe ışık olmakta eksikliğimiz olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim liderimiz. Türkiye’nin lideri ama bütün mazlum devletlerin de lideridir. Öyle bir liderimizin olması diğer ülkelerle bizi ayrı bir noktaya getirmiştir. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz varsa başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Sadece çalışmaya ihtiyacımız var.