BEYLİKDÜZÜ’NDE LARVA İLE ETKİN MÜCADELE

Beylikdüzü Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan sinek, böcek ve haşerelerin yok edilmesi için sulak ve sazlık alanlarda larva mücadelesi başlattı

BEYLİKDÜZÜ 5.05.2022 15:53:00 0
BEYLİKDÜZÜ’NDE LARVA İLE ETKİN MÜCADELE

 

Beylikdüzü Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan sinek, böcek ve haşerelerin yok edilmesi için sulak ve sazlık alanlarda larva mücadelesi başlattı. İlçe genelinde tespit edilen 10 bin larva üreme noktasında ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü belirten Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel “Vatandaşların huzurlu ve mutlu bir yaz geçirmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Beylikdüzü’nde halk sağlığının korunması ve vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için larva mücadele çalışmaları başladı. İlaçlamaları programlı bir şekilde gerçekleştiren Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Hizmetleri’yle de koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdüren ilaçlama ekipleri sulak alanlar başta olmak üzere; inşaatların asansör boşlukları, süs havuzları, kuyular, durgun su birikintileri ve depolarda ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor.

 

Tunçel: 10 bin larva üreme noktasında ilaçlama yapıldı

 

Sivrisinek ve sinek oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “Bizim burada amacımız, özellikle sivrisineklerin kanatlanmadan, larva halindeyken üreme noktalarını tespit ederek üreme noktalarında yok edilmesi. Larva ilaçlamaları, uçkunla mücadele çalışmalarının çok önemli bir ayağını oluşturuyor. Bu kapsamda öncelikle İBB’nin ilaçlama birimiyle beraber toplantılarımızı yaptık. Bu sene, Beylikdüzü ilçe sınırları içinde irili ufaklı yaklaşık 10 bin larva üreme noktası tespit edildi ve bu noktalar program dahilinde ilaçlanmaya başlandı. Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak vatandaşların huzurlu ve mutlu bir yaz geçirmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: BEYLİKDÜZÜ’ LARVA ETKİN MÜCADELE