BEYLİKDÜZÜ`NDE EVDE ÖZ BAKIM HİZMETİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 2016 yılının Haziran ayında başlattığı Evde Öz Bakım Hizmeti” ile kişisel bakım gereksinimlerini gideremeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara yardımcı oluyor.

SAĞLIK 29.08.2016 21:04:20 0
BEYLİKDÜZÜ`NDE EVDE ÖZ BAKIM HİZMETİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Hizmeti eve taşıyan ekipler; tırnak kesimi, banyo, vücut temizliği ve hasta bezi değişimi gibi birçok uygulama yapıyor. Beylikdüzü’nde yaşam her durum ve kesimden insan için kolay. Herkese eşit ve adil hizmet anlayışı ile projelerini şekillendiren Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de “Evde Öz Bakım Hizmeti” ile takdir topluyor.

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen Evde Öz Bakım, hasta, yaşlı ve engelli durumdaki vatandaşları hedef alıyor.

Tek başlarına kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyecek koşuldaki vatandaşlara götürülen bu hizmet birçok uygulamayı kapsıyor. Vatandaşın evinde ücretsiz bir şekilde verilen “Evde Öz Bakım Hizmeti” ile banyo, vücut temizliği, tırnak kesimi ve hasta bezi değişimi gibi işler ekip tarafından yapılıyor.

Ekip ise yaşlı bakımı eğitimi almış bir kadın ve bir erkek personel olmak üzere 2 personelden oluşuyor. 2016 yılı Haziran ayında başlayan evde öz bakım hizmeti; 75’i erkek, 104’ü kadın toplam 179 kişiye ulaştı.

Kişisel bakım hizmetinden faydalanabilmek için; kişinin ve ya yakınının 444 09 39 NO’lu hattan kayıt oluşturması ve ya Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bireysel başvurusu yeterli. Başvuru alındıktan sonra “Evde Öz Bakım Hizmeti”nden faydalanacak kişinin fiziksel ve ruhsal durumunun değerlendirilmesi amacıyla “Yaşlı Hizmetleri Birimi” ya da “Engelli Hizmetleri Birimi” müracaatçıyı evde ziyaret edip Sosyal İnceleme Raporu oluşturuyor. Oluşturulan Sosyal İnceleme Raporu doğrultusunda kişinin ihtiyaç ve taleplerine göre öz bakım ihtiyacı karşılanıyor.