Tarih: 10.03.2023 19:20

Beylikdüzü'nde 71 riskli binanın dönüşümü sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan incelemeler sonucu, Beylikdüzü’nde tespit edilen bin 45 riskli yapıdan 974’ünün yıkımı gerçekleştirildi. 71 riskli bina için işlemler sürüyor.

İSTANBUL  - Beylikdüzü Belediyesi, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) doğrultusunda belirlenen hedef ve eylemler kapsamında gerekli risk azaltma çalışmalarına devam ediyor.

Belediye, afet yönetiminin kalbi olarak kabul edilen risk azaltma çalışmaları kapsamında ilçedeki riskli binaların dönüştürülmesi ve vatandaşların güvenli konutlarda barındırılması amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik veriyor. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uyarınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan incelemeler sonucu ilçede tespit edilen 1045 riskli yapıdan 974’ünün yıkımı gerçekleştirildi. 71 riskli bina ile ilgili işlemler devam ederken yıkımı yapılan 110 binanın da yapımıyla ilgili iskân çalışmaları sürüyor.

İlçede gerçekleşen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarına destek veren belediye aynı zamanda, KİPTAŞ ile birlikte ortak çalışma yaparak riskli konutların bulunduğu ve yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm sürecini başlattı.

“AFETLERİN ZAMANINI BİLEMEYİZ AMA AFET OLDUĞUNDA HAZIR OLMAYI TASARLAYABİLİRİZ”

Kentsel dönüşüm sürecini bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, olası depremde can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için acilen kırılgan binaların yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Bir yandan afet öncesi, afet anı ve sonrası için çalışmalarımızı yürütürken bir yandan da kentsel dönüşümü önceliğimize alarak hareket ediyoruz. Eski yapıların bir an önce dönüşmesi için gerekli düzenlemeleri yaparken tüm olası risklere karşı risk haritalarımızı da yeniliyoruz.İRAP çalışmaları kapsamında; Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi, İRAP eylemleri ve Yapı Kontrol Müdürlüğü çalışmaları ile Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırlama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, doğa olaylarının bir afete dönüşmemesi için risk ve kriz süreçlerinde koordinasyonu ve birimler arası eşgüdümü sağlayacak Koordinasyon İşleri Müdürlüğümüzü kuruyoruz. Bu müdürlüğün tek görevi kentimizin afetlere yönelik hazır olmasını, yani kentsel dayanıklılığı sağlamak olacak. Afetlerin zamanını bilemeyiz ama afet olduğunda hazır olmayı tasarlayabiliriz. Kaymakamlığımızın da iş birliği ile daha dirençli bir Beylikdüzü’nü nasıl inşa ederiz gayreti içerisinde çalışmalarımıza sürdürüyoruz” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —