BEYLİKDÜZÜ, SİVASLILARLA NOSTALJİYİ YAŞADI

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği ve Beylikdüzü Belediyesinin birlikte gerçekleştirdiği Sivas Kongresinin 104. Yılı ve 13. Dünya Sivaslılar Günü kapsamında gerçekleştirilen "Kurtuluş Kıyafet Defilesi" yoğun ilgi gördü

BEYLİKDÜZÜ 6.09.2023 11:56:00 0
BEYLİKDÜZÜ, SİVASLILARLA NOSTALJİYİ YAŞADI

 

⛔ Beylikdüzü Sivaslılar Derneği ve Beylikdüzü Belediyesinin birlikte gerçekleştirdiği Sivas Kongresinin 104. Yılı ve 13. Dünya Sivaslılar Günü kapsamında gerçekleştirilen "Kurtuluş Kıyafet Defilesi" yoğun ilgi gördü. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin gerçekleştiği tarih olması ve 13. Dünya Sivaslılar Günü etkinlikleri kapsamında Sivas'ın yöresel kıyafetleri ve Cumhuriyet kıyafetlerinin sergilendiği defile ile katılımcılara muazzam bir gösteri sundu.

⛔ Kavaklı'da bulunan Beylikdüzü Sivas Kongre binası ön alanında gerçekleştirilen etkinlik ve defileye vatandaşlardan da hayli yoğun bir ilgi vardı. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, ilçe muhtarları katılım sağlarken, ilçe protokolünün tamamı neredeyse eksiksiz şekilde bu etkileyici gösteriyi izleyenlerin arasındaydı.

⛔ Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyüp Günay dernek olarak ortaya farklı birşeyler koymak istediklerini ve bu düşünceyle hareket ettiklerini söyledi. Günay ayrıca "Bütünleştirici olmaya çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bugünde burada farklı bir etkinliği sizler için hazırladık. Şimdiden hepinize iyi seyirler" diyerek konuşmasını noktaladı.

⛔ Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise 104. yıldönümü olan ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Çalık " Bundan 104 yıl önce 4 Eylül günü bu topraklarda manda ve himaye'nin asla kabul edilemeyeceği, vatanın bölünmez bir bütün olduğu bütün dünyaya haykırıldı. Bugün burada 'Beylikdüzü Sivas Kongre binası' adını verdiğimiz muazzam görsellikteki yapının önündeyiz. Burada bugün çok güzel bir etkinlik hazırlanmış. Milli mücadele ruhunu burada gerçekleşen bu etkinlik ile bütün Beylikdüzülü komşularımız yaşasın istedik. Manevi atmosferiyle izleyenleri hem bu bina hem de sergilenecek defile adeta bir zaman yolculuğuna götürecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

⛔ Defilede sergilenen kıyafetlerin yanı sıra ses ve ışık efektleri ile izleyenlerden bir hayli alkış topladı. Programda ayrıca İstanbul Valisi Davut Gül ve Sivas Valisi Yılmaz Şimşek kısa birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

HABER : Emrah ÖZTÜRK - Cadde Gazetesi