Başkan Akgün: Tepecik’in 1/1000’lik planları hazır!

Büyükçekmece Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi.

BÜYÜKÇEKMECE 4.09.2023 17:20:00 0
Başkan Akgün: Tepecik’in 1/1000’lik planları hazır!

 

Beklenen İstanbul depremi için zamanın daraldığını ve depreme hazırlık çalışmalarının hız kesmeden sürdürüldüğünü belirten Başkan Akgün; “Bunun içerisinde Tepecik merkezin 1000’lik planların devreye sokulması var. Meclis tatil olduğu için Büyükşehir 5000’lik itirazları karara bağlayıp gönderemedi ama bizim 1000’lik planlarımız bitti” açıklamasını yaptı.


 

“Filenin sultanlarına yürekten teşekkür ediyoruz”


 

Önceki gece Avrupa Şampiyonu olan Kadın Milli Voleybol Takımı’mızın başarısı Büyükçekmece Belediye Meclisi tarafından da coşkuyla kutlandı. Milli takımımız tebrik eden Başkan Akgün; “2023 aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl kutlamalarına sahne olmaya devam ediyor. Dünyanın, Türk kızlarını, Türk bayrağını, İstiklal Marşını dinlemiş olması hepimiz için gurur kaynağı olmuştur. Filenin sultanlarına yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci toplantısında siyasi partilerin grup başkanvekili ve grup sözcülerinin önemli gün ve haftalara yönelik mesajlarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Gündemde yer alan maddeler tek tek görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.


“Büyükçekmece Barajı’nın ilk defa kuruduğunu gördük”


 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, küresel anlamda yaşanan ve Türkiye’de de kendisini hissettiren kuraklık riskine dikkat çekerek şöyle konuştu; “Büyükçekmece Barajı’nın ilk defa tamamıyla kuruduğunu gördük. Şu anda yüzde 11 civarında ve suyu kullanmaya devam ediyoruz. Melen’den gelen suyun miktarı yükseltildi. Birkaç yerde Avrupa Yakası’na su aktaran boruların devreye sokulduğunu İSKİ Genel Müdürü söyledi. Gölün ilk defa bu hale geldiğin görmekten son derece üzüntülüyüm. Göllerimizi, derelerimizi ve denizlerimizi kendimizden önce koruyamazsak sonumuz vahimdir. Çünkü bu kaynaklar bir daha geriye döndürülemeyecek kaynaklardır.”

“Zaman kazanmak için meclisi olağanüstü toplayacağım”

Beklenen İstanbul depremi için zamanın iyice daraldığını kaydeden Başkan Akgün, Büyükçekmece’de depreme hazırlık çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı; “Deprem geliyor. Birbirini hiç tanımayan bilim insanları “İstanbul 7.5 büyüklüğünde bir depremle sarsılacak. Çok büyük kayıplar olacak” diyor. Biz de yıkmaya ve yapmaya devam ediyoruz. Deprem çalışmamız yoğun devam ediyor. Bunun içerisinde Tepecik merkezin 1000’lik planların devreye sokulması var. Meclis tatil olduğu için Büyükşehir 5000’lik itirazları karara bağlayıp bize gönderemedi ama bizim 1000’lik planlarımız bitti. 5000’lik planlara göre 1000’lik planlarımızı teknik ekibimiz, planlama ekibimiz çok güçlü bir planlama ekibimiz var. Ağustos’un 15’lerinde bitirdiler. Bize geldiği aydan sonraki hangi gün meclis varsa o gün yapılacak. Gerekirse olağanüstü meclis yapacağım zaman kazanmak için.  Tepecik merkezde depremde ayakta duramayacak çok sayıda bina var.”