Başkan Akgün: Her zaman bir adım öndeyiz

Büyükçekmece Belediyesi'nin, ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunabilmek ve kurumsal yapılaşmasını daha sağlam temeller üzerine kurabilmek için başlattığı Kurumsallaşma ve Kalite Toplantıları” tüm hızıyla devam ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE 30.04.2016 18:22:54
Başkan Akgün: Her zaman bir adım öndeyiz

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda yapılan “Kurumsallaşma ve Kalite Toplantıları” Daire Müdürleri ve Belediye personelinin katılımıyla gerçekleşiyor.

"Hizmette kaliteyi önemsiyoruz"

Kurumsallaşmanın ve hizmette kalitenin önemine vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Hem yeni yapılan yasal düzenlemeleri öğrenmek, hem de halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmek adına gerçekleştirilen hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz" dedi. Başkan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi farkındalık yaratarak sürekli bir adım önde olacaktır. Vatandaşa daha iyi hizmet vermek için, modern ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmek çok önemli. Kurum olarak bu anlayış çerçevesinde hizmet içi eğitimlere çok önem veriyoruz” ifadesini kullandı.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kurumsallaşma hedefi çerçevesinde verilen bu eğitim çalışmasının,’’Kamu Mali Yönetimi alanında gerçekleştirilen reformların yasal çerçevesini oluşturan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımının yanı sıra mali saydamlık ve hesap verebilirlik ilkeleri ön plana çıkmıştır. Bu ilkelerin uygulamaya konulmasını sağlamak üzere kamu mali yönetim sistemimize dahil edilen temel yöntem ve araçlardan biri de performans esaslı bütçeleme sistemidir. Büyükçekmece Belediyesi olarak tüm faaliyetlerimizde şeffaflık, hesap verebilirlik ve mali saydamlık konularına önem vermekteyiz” dedi. Eğitimler aralıksız sürecek Son olarak belediye daire müdürleri ve personel için gerçekleştirilen toplantıda Büyükçekmece Belediyesi Stratejik Ar-Ge ve Planlama Birimi, performans esaslı bütçeleme sisteminin tarihi, tanımı, temel unsurları,Türkiye’de performans esaslı bütçeleme ,yasal dayanakları,yerel yönetimlerde BEPER projesi, performans programı hazırlama süreci ve performans süreçleri başlıkları adı altında eğitim gerçekleştirdi.