Başkan Akgün: Bu bütçe tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıdır!

2024 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinin müzakere edildiği Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci toplantısı iki oturum halinde gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 19.10.2023 10:06:00 0
Başkan Akgün: Bu bütçe tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıdır!


 

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Performans Programı oy çokluğuyla kabul edilirken, 2024 Mali Yılı Bütçesi 2 milyar 910 milyon TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

 

İsrail nefret ve şiddetle kınandı!

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda Gazze’yi kana bulayan İsrail sert bir dille kınandı. İsrail’in Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik 500 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı sert bir dille kınayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Bu gece İsrail’in Gazze’deki bir hastaneyi imha etmesi büyük bir insanlık suçudur. Eğer bu dünyada insanlık hala varsa, insanlık adına hala bir nebze kalıntı varsa bunun hesabı sorulmalıdır. Bebekleri, doktorları, hemşireleri, hastaları hastanede imha etmenin hiçbir dine, hiçbir inanca ve insanlığa sığmaz. İsrail’i nefretle ve şiddetle kınıyoruz.”

Başkan Akgün’den sonra söz alan grup başkanvekilleri CHP adına Ahmet Şahin, Ak Parti adına Okan Gülkoku ve MHP adına İdris Doğan, İsrail’in Gazze’de günlerdir sürdürdüğü katliamı ve hastane saldırısını sert bir dille kınadılar.

 

“Hangi belediye başkanı dayanabilir?”

 

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. İlk olarak Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Performans Programı müzakere edildi ve oy çokluğuyla kabul edildi. Performans Raporu üzerine eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Lirası’nın Dolar karşısındaki değer kaybı ve enflasyonun baş döndürücü bir boyutta yükselmesi nedeniyle Türkiye’deki 1391 belediyenin can çekiştiğini söyledi. 2019 yılında 1 Dolar’ın 5 TL, 2024 yılında ise 28 TL olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün; “Son 5 yılda Türk Lirası’nın Dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 470. Akaryakıt yüzde 586, beton yüzde 1527, demir yüzde 777, asfalt yüzde 1086 oranında artmış. Hangi belediye başkanı buna dayanabilir? Hangi bütçe buna dayanabilir? Son 5 yılda belediyelerin ve belediye başkanlarının yaşadıkları şartları göz önünde bulundurmadan yapılacak değerlendirmeler insafsızlık olur diye düşünüyorum.”

 

“Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir”

 

2024 Mali Yılı Tahmini Bütçe görüşmelerine yönelik meclise bir sunum yapan Başkan Akgün, 2023 yılı içinde 144 cadde ve sokakta 165 ton asfalt döküldüğünü, 43 cadde ve sokakta 63 bin metrekare parke taşı döşendiğini açıkladı.  Yol, asfalt, yeşil alan, çevre düzenlemesi hizmetlerini görsel sunum eşliğinde anlatan Başkan Akgün, 8 adet anaokulu - kreş, 2 adet kültür, davet ve nikah salonu, 3 adet aile sağlığı merkezi ve kapalı pazar yerinin tamamlandığını söyledi. Büyükçekmece Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm alanında da Türkiye’de örnek olduğunu kaydederek; “Deprem riski taşıyan 48 bin adet konutu yıkarak yeniledik. Kentsel dönüşüm projemiz siluet, kent estetiği, peyzaj ve otoparkları ile de tüm Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir” diye konuştu.

 

2024 yılı bütçesi 2 milyar 910 milyon TL oldu

 

Bütçe müzakerelerinin ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Bütçesi 2 milyar 910 Milyon TL olarak oybirliğiyle kabul edildi. Bütçe üzerine Ak Parti Grubu adına Ahmet Küçük, CHP Grubu adına Murat Erçağ’ın yaptığı konuştu. Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin şeffaf bütçe çalışmalarına destek verenlere, mecliste oybirliği ile kabul eden belediye meclis üyelerine teşekkür eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “’Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında belediyelerin ve Büyükçekmece Belediyesi 2024 yılı bütçesi çalışmaları oylanması tamamıyla bitmiştir. Bütçemizin, halkımızın bütçesinin Büyükçekmece Belediyesi’nin bütçesinin yapılmasında emeği geçen ilk günden itibaren teknik ve mesai arkadaşlarıma, bütçenin oluşmasına katkı sağlayan ankete katılan 2 binden fazla vatandaşımıza, halkımızın bütün katmanlarını kapsayan STK’lara çalıştaya katıldıkları için. Yine şeffaf bütçe çalışması çerçevesinde bütçe çalışmamalarımıza davet edilen geçmiş dönem meclis üyelerimize, şehrimizin tüm muhtarlarına, gençlerimize, kadınlarımıza, bu meclisin tamamına 2024 bütçesini oylayan ve oybirliğiyle bütçeyi geçiren belediye meclis üyesi arkadaşlarımın tamamına şahsım ve Büyükçekmece halkımız adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Herkes bilmelidir ki şu an imza altına alınan bu bütçe tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıdır. Bu bütçe bu şehirde yaşayan herkesin parasıdır. Herkese hizmet için bu vatandaşların ödediği vergilerinden oluşan bütçedir. Bu nedenle başta şahsım olmak üzere belediye başkan yardımcıları, daire müdürü arkadaşlarım, şeflerimiz, yetkili arkadaş ve bütün çalışanlarımız bütçeyi kendi malından aziz bilerek, harcamada en etkin şekilde inceleme, hassas davranma, tetkik etme sorumluluğunu üst noktaya çıkartarak görevini yapacaktır. 2024 yılı bütçemizin daha önceki bütçeler gibi çok aziz olduğunu bilerek hepimizin üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiği 2024 yılında belediye meclisi tarafından tasdik edilip belediye tahsis edilen bütçenin halkımızın ali menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde kullanılmasını tesis etmek hepimize düşüyor. Bugün performans raporu üzerindeki konuşmalar ve bütçe üzerindeki konuşmalar Büyükçekmece ailemizin beklediği şekilde cereyan etmiş, Büyükçekmece’ye yakışır şekilde demokratik kurallar içerisinde yerine getirilmiştir. Seviyeli konuşmalardan dolayı ekrandaki izleyen vatandaşlarımıza vermiş olduğunuz bu güzel örnekten dolayı bütün meclis üyesi arkadaşlarımı tek tek kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.’’