Tarih: 11.07.2018 17:51

"Başkan Akgün, Büyükçekmece' yi vidanjörden kurtardı"

Facebook Twitter Linked-in

Uzun süredir Dizdariye Mahallesi’nde Muhtarlık görevini sürdüren Muhtar Celal Büyüközer Büyükçekmece Belediyesi’nin hizmetlerini ve Dizdariye Mahallesi’nin durumunu değerlendirdi.

“Avrupa kenti olma yolunda ilk adımı attı”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Büyükçekmece halkını vidanjör sorunundan kurtaran kişi olduğunu belirten Muhtar Celal Büyüközer; ''Büyükçekmece’de ömrünü geçirmiş biri olarak ilk belirtmek istediğim nokta, Başkan Akgün döneminden önce burada altyapı - kanalizasyon diye bir şey söz konusu değildi. Her gün olmayan altyapı yüzünden en küçük yağmurda, çamurdan yolda yürünmezdi. Büyükçekmece’nin sürekli yaşadığı altyapı sorunu nedeniyle her vatandaşın evinin önüne vidanjörle geliniyordu. Büyükçekmece deniz seviyesinden alçakta olduğu için kimse Hasan Başkanın altyapıyı düzeltebileceğini düşünmüyordu ancak göreve geldikten sonra süreç değişti ve halkımız altyapıdan haberdar olmuş oldu. Avrupa kenti olma yolunda ilk adım Akgün tarafından atılmıştır'' dedi.

En eski mahalle olduğumuz için şanslıyız”

Dizdariye Mahallesi’nin Büyükçekmece’deki en eski yerleşim yeri olduğunu söyleyen muhtar Büyüközer; ''Mahallem Büyükçekmece’nin en eski mahallesi olduğu için şanslı. Altyapı, yerleşim ve imar büyük oranda bizim mahallede oturmuş durumda. Sokaklarımızda büyük sorunlar yok ve mahallelinin bana ilettiği ufak tefek aksaklıklar ve talepler dışında iyi durumdayız'' şeklinde konuştu.

Çocuklarımız festival sayesinde dünyayı tanıyarak büyüyor

Büyükçekmece’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Büyüközer konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ''Dünyanın ilklerinin yaşandığı bir yerdeyiz. Bu yıl 19.’su düzenlenecek festivalimiz Büyükçekmece’ye çok şey kattı. En önemlisi bizlerden sonraki nesiller, dünya çapında katılımın olduğu bir festival sayesinde dünyayı tanıyarak büyüdü. Mahallemden pek çok gencimiz festivalde görev alarak tercümanlık yapıyor, yabancı dillerini geliştirip, uluslararası bağlar kurabiliyor. Ben Büyükçekmeceli gençlerimizin çok şanslı olduklarını düşünüyorum.'' 

“Çarşının trafiğe kapatılması doğru bir karar”

Büyükçekmece’nin en yoğun noktalarından olan çarşı merkezi ve Postabaşı mevkiinin trafiğe kapatılmasının vatandaşlar ve esnaf adına doğru bir adım olduğunu belirten Muhtar Celal Büyüközer; “Esnaflarımızın bazıları yolun trafiğe kapalı olmasından yakınıyor ancak çarşı, diğer türlü araçlardan yürünmez bir yer olurdu. Mahallemin otopark sorununun, Salı Pazarı’nın otopark olarak kullanılması sayesinde çözülebileceği görüşündeyim. Böylelikle çarşı esnafının da park sorunu çözülmüş olur'' diye konuştu.

“Büyükçekmece’nin tarihi sahipsizdi”

Dizdariye Mahallesi’nin tarihi eserler bakımından çok zengin bir mahalle olduğunu da söyleyen Büyüközer;''Eskiden tarihi köprümüz toz toprak içinde, sadece bir yol olarak görülüyordu. Sahipsizdi ve bunu görmek oldukça üzücü bir durumdu. Köprünün koruma altına alınması ve trafiğe kapatılmasının ardından tarihi değerlerimize sahip çıkılabileceğini görmüş olduk. Başkan Akgün’ün Büyükçekmece’nin tarihini korumada katkısı sorgulanamaz. Başkanımız sahipsiz ve izbe bir yerden, her yıl uluslararası bir festivalin düzenlendiği, içerisinde yöre evlerinin de bulunduğu tarih kokan bir yer yapmayı başardı'' dedi.

“Kentsel dönüşümde vatandaşa kolaylık sağlansın”

Mahallesinde kentsel dönüşümle ilgili birtakım sıkıntılar yaşandığını belirten Celal Muhtar; ''Mahallemizde yerleşim çok eski olduğu için binalarımızın çoğu da en az 40 yıllık. İlçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarından faydalanmak isteyen pek çok vatandaşımız var ancak burada evlerin metrekareleri oldukça düşük. Ev inşa edilecek alanların dar olması nedeniyle ve vatandaşlarımızın arasında dar gelirlilerin çok olması nedeniyle bana göre kat sayıları biraz daha arttırılabilir. Kat sayıları arttırılırken nefes almayan bir şehir olmamak adına sadece bir iki kat arttırılarak mahallemizden bulunan vatandaşların kentsel dönüşüm sorunlarına çözüm olunabilir diye düşünüyorum''  şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —