Başkan Işıklar Festivali Önce Erteledi Sonra İptal Etti

31 Temmuz 2015 tarihine ertelenen Selimpaşa Topatan Kavun ve Bamya Festivali içeriğinin son terör saldırıları ve alınan güvenlik tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesine ilişkin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar açıklamada bulundu.

ARŞİV 31.07.2015 17:29:05 0
Başkan Işıklar Festivali Önce Erteledi Sonra  İptal Etti

Silivri Belediyesi 31 Temmuz'da yapılması planlanan Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali, son günlerde yaşanan terör olayları ve güvenlik sebebiyle Feridun Düzağaç konserinin iptal edildiğini, sadece üreticilere hediyelerinin takdim edileceği ve birtakım ikramlar yapılarak etkinliğin sonlanacağını açıkladı.

 

Belediye Başkanı Özcan Işıklar meydana gelen son terör saldırılarında verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet yakınları ve Türk Milletine başsağlığı dileyerek şunları söyledi: "Yaşanan bu hain saldırılar ülkemizin ve milletimizin kardeşliğine, barışa olan inancını asla zedeleyemez. Cumhuriyetimiz kurulurken omuz omuza verilen ortak mücadele, akıtılan kanlara borçlu olduğumuz barışı, kardeşlik duygularımızı; huzur içinde bir arada yaşamanın temeli saymaya devam edeceğiz.  Birileri bizleri karanlıklar, çaresizlik ve savaşın içine çekmeye çalışmakta ama bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Barışa, kardeşliğe olan inancımız artacak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Kimse yılmamızı beklemesin. Tarım zenginliğimizi barış ve ülkemizin huzur içinde yaşaması adına en önemli dayanaklardan biri sayıp korumayı ve geliştirmeyi önemsiyoruz. Değerlerimizden uzaklaşırsak zayıflarız, güçsüz düşeriz. Onların korunması adına düzenlediğimiz tarım etkinliklerimize devam edeceğiz. Daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz. Bu ülkenin ona sahip çıkan o kadar çok sahibi var ki Üç beş teröriste asla teslim olmayız. Festivallerimizi yerel değerlerimizi yaşatmak ve tanıtmak adına sürdüreceğiz. Coşku kısmını ileri bir tarihe erteledik sadece. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak onlardan güç almaya devam edeceğiz. Terörün haklı hiçbir gerekçesi olamaz. Nefretle lanetliyorum. Hayatını kaybeden polislerimiz, askerlerimize Allah' tan rahmet, Türk milletine başsağlığı diliyorum."