Tarih: 06.05.2023 13:28

BALIKÇI KENAN’DAN GENÇ AŞÇILARA BALIK PİŞİRME EĞİTİMİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Beylikdüzü'nde aşçılık bölümünde eğitim gören lise öğrencileri usta balıkçı Balıkçı Kenan Balcı’dan balık temizleme ve pişirme tekniklerini öğrendi. Balıkçı Kenan Tesisleri' nde tezgahın başına geçen genç şefler usta balıkçıdan balığın püf noktalarını öğrendi.

 

Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümünde eğitim gören öğrenciler, balıkçı Kenan Balcı'nın tavsiyeleri ve tecrübeleri ile birlikte balık temizleme yöntemlerini uygulamalı bir şekilde öğrendi. Öğrencilere tek tek balıkların temizlenmesi hakkında teknik bilgiler veren usta balıkçı, daha sonra öğrencilerle birlikte ızgaranın başına geçti.

 

 

 

BALIK PİŞİRİRKEN ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ

Geleceğin aşçılarının damak tadını, damak zevkini öğrendiğinin altını çizen İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan: “Genç aşçılarımıza balık temizlemesini ve pişirmesini öğrettik. Balık çok hassas bir yiyecek. Balığı pişirirken çok dikkat etmeliyiz. Bir tarafı pişmeden diğer tarafını çevirmememiz gerekiyor. Balığın bir tarafı pembeleştiği zaman hemen diğer tarafını çevirmeliyiz. Çünkü balığın hemen dağılma özelliği var. Pişirdiğimiz balığı yiyen müşterilerimiz o balığın tadını alması gerekiyor. O lezzeti alması gerekiyor” ifadesini kullandı.

BALIK TEMİZLEMENİN PÜF NOKTASI

Öğrencilere balık temizlemenin de oldukça hassas olduğunu anlatan ünlü balıkçı Kenan Balcı: “Balığı mutlaka bıçağın ters tarafıyla temizlememiz gerekiyor. Çünkü balık kaygan bir yapıya sahip. Üzerindeki pulları temizlerken dikkat etmemiz gerekiyor. Sol elimizle de balığın kafasını tutup balığımızı rahatlıkla temizleyebiliriz. Balığımızı fileto haline getirdikten sonrada ortadan ikiye bölüp hem tavada, hem de ızgarada rahatlıkla pişirebiliriz” şeklinde konuştu.

 

BALIK ANNE SÜTÜNDEN SONRA YIPRANAN DOKULARI ONARAN TEK BESİN KAYNAĞI

Balığın faydalarını da genç aşçılara anlatan ünlü Balıkçı Kenan Balcı: “Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağıdır. Omega 3 deposudur. Haftada en az 2-3 kez balık yememiz gerekiyor. Yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Bir çok hastalığın önüne geçiyor. Balık bizim hayatımızın her alanında yer alması lazım. Bir gün ızgara, bir gün tava, bir gün buğulama. Balığın birçok pişirme çeşidi var” dedi.

Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümünde eğitim gören öğrenciler, balık temizleme ve pişirme tekniklerini öğrendikten sonra Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. İçerisinde binlerce mumya balığı barındıran müzeyi inceleyen öğrenciler, dev köpekbalıklarını, kılıçbalıklarını, vatoz ve orkinoslarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —