Tarih: 01.06.2021 18:40
BALIKÇI KENAN' DAN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI: MÜZEYE SAHİP ÇIKALIM
MÜZE İMAMOĞLU’NUN HIŞMINA UĞRADI
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan dünyada ve Türkiye’de tek olan mumya balıklarının koyacak yer olmadığı için yerlerde olduğunu söyledi. Devlet yetkililerine seslenen Balıkçı Kenan: ‘Burada 200 ton mumya balık var. Müzemizi İmamoğlu yıktığı için balıkları koyacak yerimiz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek istiyorum’ dedi.
Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği küçük, büyük herkesin meraklı bakışları içerisinde gezme fırsatı bulduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Beylikdüzü Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay yıkıldı. Yer olmadığı için servet değeri taşıyan balıklar yerlerde kaldı. Yaklaşık 200 ila 300 ton arası mumya balık bulunduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Buraya öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, üniversiteden hocalarımız akın ediyordu. Her gün binlerce kişi ziyaret edip onlara denizlerimizdeki balıkları gösteriyorduk. İmamoğlu’nun talimatıyla Beylikdüzü Belediyesi müzeyi yıktıktan sonra binlerce balık şu anda yerlerde’ şeklinde konuştu.
İMAMOĞLU BİZDEN İNTİKAM ALIYOR
Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de bulunan balıkların neredeyse tamamının mumya hali müzede olduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Burada 50 yılın emeği, birikimi var. 50 yıldır hiç bir ücret talep etmeden ücretsiz bir şekilde hizmet verdik. Bugün İmamoğlu’nun müze hışmına uğradı. Bize mühlet bile vermeden müzeyi yıktılar. Bir inat uğruna bu balıklar yerlerde. Bu müze Kenan’ın değildir. Öğrencilerindir. Halkındır. Kimseden bir talebimiz olmamıştır. Biz bu müzeyi vatandaşlara armağan ettik. İmamoğlu müzemizi yıktırdı, kendi ellerimle diktiğim ağaçları söktürdü. Yaklaşık 15 yıl önce bu alanda hiç birşey yokken biz burayı ağaçlandırdık. İnat uğruna o ağaçları da söktüler. Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem İmamoğlu bize, bizim belediyeden kiralamış olduğumuz alanla tapulu malımız olan Anadolu Caddesi’ni takas ederiz dedi. Biz sizden kira almayız. Sen de yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan biz de senin yerini kullanalım dedi. 7 senedir bizim arazimizi kullandılar. Ben bu alanı belediyenin ısrarı üzerine 12 sene önce kiraladım. Meclisten geçti. Encümen kararıyla verildi. Bizde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin bulunduğu yeri kullandık. Belediye de bizden kira almadı. Biz de belediyeden kira almadık. Bizim kiraladığımız yer zaten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi. Orada hiç bir ticari faaliyetimiz yok. 50 senedir öğrenciler denizi, balığı sevsinler diye onlara tahsis ettik. Üniversite öğrencileri gelip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde derslerini çalışıp, hatıra fotoğrafları çektirdi. 7 senedir bizim yerimizi kullanan Beylikdüzü Belediyesi sözünde durmadı. 50 senedir ücretsiz olarak sunduğumuz balıklar şu anda yerlerde. Çok üzgünüm. Halkımız için üzgünüm. Öğrencilerimiz için üzgünüm. Bu değerli balıklar yerlerde’ dedi.
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan: ‘Bizler yeşil alanı imara açıyorlar diye eylem yaptık. Devlet yetkililerine mektup yazdık. Yeşil alanın imara açılmasını engelledik. Şimdi de bizden bu şekilden intikam alıyorlar. Burada da kendi ellerimle diktiğim yaklaşık 160 ağaç vardı. Onlarıda söktüler. Yazık günah değil mi o ağaçlara. Burası adeta küçük bir orman gibiydi. Bu neyin düşmanlığı. Yeşile, ağaç bile saygıları yok. Olumsuzlukta İmamoğlu sınır tanımıyor. Nasıl böyle bir vahşet yapıyorlar. Akıl alır gibi değil’ ifadesini kullandı.
MÜZENİN ŞU ANKİ DEĞERİ 15-20 MİLYON LİRA
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balıkların bugünkü değeri 15 ila 20 milyon arası diyen Balıkçı Kenan: ‘Bu balıklar mumyalanmış. Gelecek beş bin yıl sonrada bu balıklar olacak. Torunlarımızın torunları görecek. Bu müzeyi yaparken 50 yıldır devletimizden, halkımızdan kimseden bir lira talep etmedik. Sadece mumyalama işlemleri bile 2-3 milyon lira tutuyor. Müzenin bütün işlemleri Balıkçı Kenan tarafından yapılmıştır. Bu zamana kadar da ücretsiz olarak halkımıza sunulmuştur’ şeklinde konuştu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Bu manevi değeri yüksek olan ürünlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen müze kurucusu Balıkçı Kenan: ‘Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, bakanlıklarımız bu müzeye sahip çıkalım. Bu balıklar yerlerde kalmasın. Cumhurbaşkanımız bu müzeye sahip çıksın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız bu müzeye yer yapsın. Bunu gönülden arzu ediyorum. Burası halka, öğrencilere mal olmuş bir yerdir’ diye konuştu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —