BÜYÜKÇEKMECE 4.11.2025 20:49:00 0

BAKUT’ tan Öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi

Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAKUT), geleceğin teminatı olan gençlere afet bilinci kazandırmak amacıyla ilçedeki okullarda eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

BAKUT’ tan Öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi


Haber - Oğuz CEVHER

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, BAKUT ekibi Adnan Kahveci İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitimde, öğrenciler “çök, kapan, tutun” hareketini öğrenirken, tahliye tatbikatı ile afet anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratik yaptı.


BAKUT yetkilileri, “Amacımız, gençlerimizi olası afetler karşısında bilinçli, hazırlıklı ve güvenli bireyler olarak yetiştirmek. Bu kapsamda eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor,” açıklamasında bulundu.


Eğitim sonunda öğrencilere afet çantası örnekleri tanıtıldı ve temel ilk yardım bilgileri paylaşıldı. Projenin, diğer okullarda da devam edeceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: BAKUT’ Öğrencilere Bilinci Eğitimi