Avrupa Hareketlilik Haftası Büyükçekmece` de Kutlandı

BÜYÜKÇEKMECE 18.09.2021 20:16:01 0
Avrupa Hareketlilik Haftası Büyükçekmece` de Kutlandı

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Büyükçekmece’de bir dizi etkinlikle kutlandı.

 

Büyükçekmece Belediyesi’nin özellikle çocuklar ve gençlerde çevre bilincini arttırmak ve bisiklet kullanıma yönelik etkinliklerin ağırlık kazandığı kutlamalar adeta renkli bir şölene dönüşürken, kutlamalara katılan miniklerin bisiklet yarışları büyük ilgi gördü.

 

Çocuklara çevre ve bisiklet bilinci aşılandı

 

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşlarına ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amacıyla çeşitli etkinliklerin organize edildiği Avrupa Hareketlilik haftası, Büyükçekmece’de hem eğlendirici hem de eğitici etkinliklerle kutlandı. Çocuklara çevre bilincinin aşılanmasına yönelik olarak düzenlenen atık toplama yarışmasına katılan 50 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Etkinlikler çerçevesinde ülkemizde son aylarda yaşanan orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Her Pedal Bir Fidan” etkinliğine katılan gençler bisikletleri ile gittikleri zeytinliğe 100 fidan diktiler.

 

Etkinler hem eğitici hem eğlendiriciydi

 

Büyükçekmece Belediye Meydanı’nda düzenlenen ve gün boyu süren etkinlikler Büyükçekmece Belediyesi ile Bisiklet Endüstrisi Derneği işbirliğiyle yapıldı. Türkiye’nin önde gelen bisiklet firmalarının katkılarıyla yapılan etkinliklerde gençlere ve çocuklara yönelik bisikletli etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi. Patan ve bisikletli akrobasi gösterileri, bisiklet eğitimi, çocuk atölyeleri ve sergilerin yer aldığı etkinlere ilgi de yoğun oldu.

 

“İnşallah bizlerde bu kültürü yakalayacağız”

 

Büyükçekmece’de Avrupa Hareketlilik Haftası’nın uzun yıllardan beri kutlandığını ve insanların daha fazla hareket etmesini sağlayacak etkinliklerin düzenlediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Daha doğrusu Avrupa Hareketlilik Haftası otomobiller biraz daha durduruluyor, motorlu vasıtalar. İnsanlar yürüyerek veya bisikletle ulaşımlarını sağlıyorlar. Avrupa’da uzun yılardır uygulanıyor. Büyükçekmece Belediyesi de yıllardan beri Avrupa Hareketlilik Haftası’nı ısrarla takip edip kullanan bir şehir. Bu nedenle Büyükçekmece Belediyesi  10 kez üst üste Avrupa 12 Yıldız Şehir ödülünü aldı. Şimdi bu sene de havanın çok güzel olduğu 16-22 Eylül süreci içerisinde Büyükçekmece’nin çeşitli noktalarında burada gördüğünüz gibi çocukları bisikletlerle buluşturuyoruz. Hareketliliği artırıyoruz. Bazı yerleri trafiğe kapattık. Çocukları bisiklet, yaya ve patenle bu haftayı kutlamalarını sağlıyoruz. Önemli bir hafta. Büyükçekmece Belediyesi’nin asansörleri de 16-22 Eylül tarihleri arasında kapalı. Merdivenler açık herkes yürüyecek. Avrupa’nın bu kültürü insan sağlığı açısından çok önemlidir. İnşallah Türkiye’de bizlerde gelecekte bu kültürü yakalayacağız.”

Başkan Akgün, Avrupa Hareketlilik Haftası’na katkıların ötürü Bisiklet Endüstri Derneği Başkanı Esat Emanet ve bisiklet firmalarına birer teşekkür plaketi takdim etti.