“Atatürk ve Hacı Bektaş Veli Gibi Değerler Her Topluma Nasip Olmaz”

Büyükçekmece Güzelce Cemevi için yaptırılan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü ve Hacı Bektaş Veli’nin heykeli törenle açıldı.

BÜYÜKÇEKMECE 31.03.2022 16:41:00 0
“Atatürk ve Hacı Bektaş Veli Gibi Değerler Her Topluma Nasip Olmaz”

 

 

Büyükçekmece Güzelce Cemevi için yaptırılan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü ve Hacı Bektaş Veli’nin heykeli törenle açıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürk ve Hacı Bektaş Veli gibi değerlerin her topluma nasip olmadığını söyledi.

Başkan Akgün’e teşekkür plaketi

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk önce Atatürk büstü açıldı ardından da cemevi bünyesinde yer alan Hacı Bektaş Veli Parkı’nda yaptırılan Hacı Bektaş Veli’nin heykeli açıldı. Büyükçekmece Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Selahattin Abacı, katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür plaketi takdim etti.  Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu muhteşem bir duygudur, muhteşem bir kompozisyondur”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; Atatürk ve Hacı Bektaş Veli gibi değerlerin her topluma nasip olmayacağını belirterek şöyle konuştu: “Her toplumun kendine göre Ataları vardır. O ülkenin, o otağın, o beyliğin kurulmasında emek vermiş mutlaka geçmiş büyükleri vardır. Bizim de çok zengin Atalarımız var. O Atalarımızın kurup getirdiği topraklar vatan oldu. O vatanı parçalamak için emperyalist güçler planlar yaptı. O planları onların başına geçiren bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk doğdu ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını kanla çizdiler. Bu aziz vatanı, bu Cumhuriyeti bize emanet ettiler. Bir tanesi burada Hacı Bektaş Veli, bir tanesi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu muhteşem bir duygudur, muhteşem bir kompozisyondur. Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun. Biz onların sayesinde varız. Anadolu’yu Türkleştiren Hacı Bektaş Veli’den Pir Sultan Abdal’ına, Ahmet Yesevi’sinden Karacaoğlan’ına sayabildiğiniz kadar sayın. Hepsi bizim biz olmamız için ömürlerini geçirmişler ve sonunda büyük bir Osmanlı İmparatorluğu’ndan sonra bu güzel, aziz vatanı bize emanet etmişler.”

Yapılan konuşmaların ardından lokma ikramı ile tören son buldu.