Vatandaşın can güvenliği referandumdan çok daha önemlidir

Vatandaşın can güvenliği referandumdan çok daha önemlidir

Kentsel Dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre yapılan 6 riskli binanın daha yıkımı gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul depreminin kapıda olduğu uyarısında bulunarak; “7’den büyük bir deprem İstanbul’u perişan eder. İvedi bir şekilde depreme dayanamayacak riskli binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak zorundayız. Referandumdan daha önemlisi depreme karşı vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin korunmasıdır” dedi.

Kentsel Dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre yapılan 6 riskli binanın daha yıkımı gerçekleştirdi.

6 riskli bina daha yıkıldı

Büyükçekmece Belediyesi, “Afet Riski Altındaki Yapıların Dönüştürülmesi” yasası kapsamında Kentsel Dönüşüm’e tabi riskli binaların yıkımında vatandaşa verdiği desteği sürdürüyor. Belediye ekipleri, 19 Mayıs Mahallesi, Osman Gazi Caddesi üzerindeki riskli binaların yıkımına başladı. Yıkım çalışmalarını yerinde denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale’de bir haftadır devam eden depremlere dikkat çekerek; “Büyükçekmece’de de riskli ve depremde ayakta kalamayacak binaların yıkımı sürüyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak ömrünü doldurmuş ve risk arz eden binaları yıkmaya devam ediyoruz. Bugün 6 binayı daha yıkarak, yerlerine günümüz teknolojisine uygun, depreme dayanıklı binaların yapılmasının önünü açacağız” dedi.

“Türkiye’nin bir nolu meselesidir”

Başkan Akgün, 6306 sayılı yaşananın çıktığı günden bugüne kadar Büyükçekmece’de 1000 riskli binanın yıkıldığını hatırlatarak; “Her fırsatta ısrarla yaptığım uyarımı bir kez daha yineliyorum. İstanbul depremi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ve devletin ilgili diğer unsurları ivedi bir şekilde depreme dayanamayacak riskli binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak zorundayız. Vatandaşımızın can güvenliğini sağlayamazsak aksi takdirde mezarlıklar yetmeyecektir. 7’den büyük bir deprem İstanbul’u perişan eder. Referandumdan daha önemlisi depreme karşı vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin korunmasıdır. Türkiye’nin ve İstanbul’un bir nolu meselesi depremdir.”

İstanbul’da çok katlı binalara izin verilmemelidir

Başkan Akgün, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki çok katlı yapılaşmaya gösterdiği tepkinin haklı bir tepki olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:  “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi insanlarımızın mutluluğu için toprağa yakın yapılaşmaya ağırlık vermeliyiz. Biz Büyükçekmece’de asla çok katlı yapılaşmaya geçit vermedik. Büyükçekmece’de ortalama kat yüksekliği 3 yada 4 kattır. İstanbul’da artık çok katlı gökdelenlere dur demeliyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir an önce İstanbul’un hangi ilçesinde ne yükseklikte bina yapacağını belirlemeli ve bunun üzerinde yüksek katlı bina yapımına izin verilmemelidir” .