VATAN PARTİSİ`NDEN, NAZIM HİKMET`İ ANMA GÜNÜ

Şair Nazım Hikmet, 115`inci yaş gününde Vatan Partisi Beylikdüzü Başkanlığı tarafından düzenlenen bir programda törenle anıldı.

BEYLİKDÜZÜ 17.01.2017 08:36:09
VATAN PARTİSİ`NDEN, NAZIM HİKMET`İ ANMA GÜNÜ

Şair Nazım Hikmet 115`inci yaş gününde, Vatan Partisi Beylikdüzü Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı programda anıldı.

Programa Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av.Hasan Korkmazcan konuşmacı olarak katıldı.

Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi`nde gerçekleşen organizasyon Partinin Beylikdüzü İlçe Başkanı Dr.Barbaros Bahçelioğlu`nun Nazım Hikmet ile ilgili yapmış olduğu konuşmayla başladı.

Nazım Hikmet` in "Memleketim" şiiriyle başlayan, " ceviz ağacı" şiiriyle devam eden ve "güzel günler göreceğiz" şiiriyle biten 10 dakikalık sinevizyon gösteriminden sonra Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel kısa bir konuşma yaptı ve ardından konferans bölümüne geçildi.

Bu bölümde 50 yıllık siyasi tecrübesi ve birikimiyle siyaset hayatına Vatan Partisi ’nde devam eden Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Av.Hasan Korkmazcan, "Genel Başkanımız sayın Doğu Perinçek`in programında bir değişiklik oldu bu nedenle gelemedi, özürlerini size iletmemi istedi ve hepinize selamları var" sözleriyle başladığı konuşmasına şu ifadeleri kullandı

"bizim ortak davamız vatanseverlik ve vatan aşkımızdır, bu aşk bizim her türlü kişisel hesaplarımızdan daha önemlidir, çünkü o sayede geleceğimizi adımızı onurumuzu emanet edebileceğimiz çocuklarımızın yaşayacağı özgür bir ortama kavuşma mücadelesidir. Bu sadece bugünün davası değildir, 10 bin yıl önce taşlara kazınmış belgelerle ortadadır ve yıllardır Türk devletlerinin ortak davası olmuştur.

Av.Korkmazcan, savaş yıllarında işgale karşı verilen mücadeleden de bahsederek "Eğer vatanınızı savunamazsanız sizin yaşadığınız dönemde de onurlu bir hayat sürdürmeniz, ayakta kalabilmeniz ve sizden sonraki nesillere toprak bırakmanız mümkün değildir." dedi.

Türkiye`nin 2000 li yıllardan bu güne kadar dünya ülkelerinde denenmemiş bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Korkmazcan "Türkiye daha önce Kuvayi Milliye ile kayıtsız şartsız teslim olmuş, Osmanlı yönetimine rağmen vatanını kurtarmayı başarmış ve bu yolla bütün mazlum millletler için örnek teşkil etmiş idi.Birçok ülkenin liderlerini Mustafa Kemal`i örnek alarak ülkelerinin bağımsızlıklarını elde ettiler biz bağımsızlıklara örnek olmamıza rağmen kendi içimizde işgal edilir duruma geldik. Bunu çok açık biçimde bize 2004 yılında AB kriterlerine uyum sağlamak için "yeni anayasa yapmanız lazım" dediler yeni anayasacılığı işbaşındaki iktidarın önde gelen programı yaptılar." şeklinde devam etti.

50 yıllık siyasi tecrübe ve birikime sahip olan Hasan Korkmazcan, konuşmasında geçmişte ve şu anda Türkiye` de yaşanan sıkıntıları ve yapılması gerekenler konusundaki düşüncelerini aktardı,  gündeme konu olan yeni Anayasa ile ilgili görüşlerine yer vererek, milletvekillerinin şu anda sırat köprüsünde bulunduklarını söyledi. 

Programa Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı E.Tugamiral İlker Güven, Em.Emniyet Müdürü Hayriye Aktaş, İstanbul İl Sekreteri Erdoğan Aslanoğlu, bazı dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: