Kaymakam Okur, Nazilli`ye Gözyaşları Arasında Veda Etti

İstanbul Beylikdüzü`ne atanan Kaymakam Mehmet Okur için Nazilli Belediyesi tarafından bir veda yemeği düzenlendi.

YURTTAN 18.12.2016 22:13:11 0
 Kaymakam Okur, Nazilli`ye Gözyaşları Arasında  Veda Etti

Nazilli Protokolünün tam kadro hazır bulunduğu veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Veda yemeğinde bir konuşma yapan Çine Kaymakamı Özkan Emir “Sevgili vatandaşlarım, sizler çok değerli Kaymakamınız, bizler de çok değerli ve çok sevdiğimiz Mehmet ağabeyimizden ayrılmanın büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Mehmet ağabeyimiz görev yaptığı sürede hepimize örnek olmuştur. Sadece bize değil bütün vatandaşlara tıpkı bir baba ve bir ağabey olmuştur. Bizler hakkımızı sonuna kadar helal ediyoruz, o da bize hakkını helal etsin istiyoruz. Allah yolunu açık etsin." dedi.
 
Yemekli programa ev sahipliği yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da duygu yüklü konuşmasında Okur`dan ayrıldıkları için oldukça hüzünlü olduğunu belirtti.

“Güle güle Mehmet Ağabey, sakın bizi unutma”

Başkan Haluk Alıcık; " Sayın Kaymakamımız Mehmet Okur konuşmalarına Değerli arkadaşlar diye başlar hep. Ben de konuşmama başlarken onun ifadeleriyle başlamak istiyorum. Değerli arkadaşlarım, ağabeylerim, kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler; Devlet adamlığı zordur. Bulunduğunuz makamı doldurmanız gerekir."
 
"Adam olmak herkese nasip olmaz "

Konuşmasını yaparken zaman zaman gözleri dolan ve duygulu anlar yaşayan Başkan Alıcık, konuşmasına şöyle devam etti:
" Bu gün gerçekten çok duygusalım ve duygusal konuşacağım. Bunu tüm samimiyetle söylüyorum. Sayın Okur, Nazilli`deki görevine 2011 yılında başladı. O gün bu gündür bizi hep dinledi, destekledi ve bu güne kadar hep kahrımızı çekti. Kimi zaman yolda, sokakta, caddede, uzun çarşıda beraber yürüdük, oturduk, kalktık, dertleştik.
Onun gelişi ile Nazilli bambaşka bir ilçe oldu ve burada çok güzel şeyler oldu. Mesela Nazillispor şampiyon oldu. Görevine siyaseti hiç bir zaman karıştırmadı. Çünkü adamdı, adam olmak herkese nasip olmaz Bu güne kadar kendi reklamını yapmadı yapılmasına da izin vermedi. Devletini seven, halkına hizmet etmek için çaba sarfeden gerçek bir görev adamı oldu. Bugün onu uğurlamak beni, bizi, sizi ve hepimizi çok üzüyor. Mehmet ağabeyimizi biz asla unutmayacağız, inşallah o da bizleri unutmaz. Güle Güle Mehmet Ağabey, yolun sonuna kadar açık olsun” şeklinde konuştu.

"Beş buçuk yıllık sürecin sonunda çok güzel anılar ile ayrılıyorum"

Kaymakam Mehmet Okur da yapmış olduğu konuşmasında Nazilli’de Kaymakam olmaktan dolayı gurur duyduğunu, beş buçuk yıllık sürecin sonunda çok güzel anılar ile ayrıldığını ancak Nazilli’ye veda etmenin pek kolay olmadığını söyledi.

Nazilli`nin eski, Beylikdüzü` nün yeni Kaymakamı Mehmet Okur konuşmasında " Artık gitme zamanı geldi. Sizler benim dostumsunuz. Bu kadar çok dosta sahip olarak Nazilli’den ayrılmak benim için onurdur" ifadesini kullandı.

Okur, şunları söyledi “Son çıkan kararname gereği İstanbul Beylikdüzü’ne atanmam münasebetiyle beni bu güzel mekânda uğurladığınız ve veda yemeğine katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Değerli Başkanımız konuşmasında demişti ki "Mehmet ağabey konuşmasına başlarken değerli arkadaşlar der." Değerli arkadaşlar diyorum çünkü biz burada kamu hizmeti yapmakla görevli kişileriz. Ancak bugün konuşmama "değerli dostlar" diyerek başladım. Çünkü Nazilli’de o kadar çok dosta sahip oldum ki, bu da benim için onurdur. Bana bu onuru yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Nazilli 12. görev yerim ve bu benim 12. veda konuşmam. Artık veda toplantılarına bir nevi alıştım ancak veda etmek hiç de kolay değil. beş buçuk yıllık sürecin sonunda çok güzel anılar ile ayrılıyorum. Nazilli’yi bırakıp, siz değerli dostlarımdan ayrılmak bana hüzün veriyor. Şu anda duygularımı anlatmam neredeyse imkansız çünkü çok karmaşık duygular içerisindeyim. Ancak aynı zamanda da huzurluyum. "

"Tek arzum insanların hakkımda iyi birisiydi demeleri"

Biz Kaymakamlar yatırımcı bir kuruluşun içerisinde değiliz. Devletin işleyişini ve hizmetini vatandaşımıza en iyi şekilde sunmakla mükellefiz. Bunu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum.
Benim Allah` tan başka kimseden korkum yok. Beni kimsenin sevip sevmemesi diye bir korkum ya da endişem de yok. Ama tek bir arzum var o da adım anıldığı zaman insanların hakkımda iyi birisiydi demeleri. Ama bu gün benimle vedalaşmak için buraya gelmişiniz bu da bana gönül rahatlığı ve içim huzur dolu bir şekilde Nazilli`den ayrılmama yetiyor.
 
"Haklarınızı helal edin"

Görev sürecim boyunca hiç kimseyi kırmamaya çalıştım ama farkına varmadan kırdığım herhangi bir vatandaşım olduysa özür diliyorum. Haklarınızı helal edin. Benden yana size her hakkım helal olsun. Unutmayınız bugünden itibaren Beylikdüzü’nde bir kapınız var . Yine böyle soğuk günlerde Nazilli’ye gelmiştim ve yine soğuk günlerde Nazilli’den ayrılıyorum. Her şey için hepinize tekrar çok ama çok teşekkür ediyorum. Hoşçakalın, sağlıklı kalın hep mutlu kalın. Sizleri çok seviyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Alıcık Kaymakam Okur` a Nazilli Belediyespor atkısı ve forması sundu Nazilli’ye özgü ürünlerin yer aldığı uzun yaşam sepeti, Efe minyatür heykeli, Osmanlı turasının yer aldığı tablo ve Nazilli’de yaptığı üstün hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti.

Daha sonra Kaymakam Okur kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlarla tek tek tokalaşarak onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Çok sevdikleri Kaymakamlarına veda etmenin verdiği hüzünden dolayı bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


 


Anahtar Kelimeler: