Halep`te İnsanlık Ölmesin Yardım Tırları sayısı 47 ye Ulaştı

Halep`te İnsanlık Ölmesin Yardım Tırları sayısı 47 ye Ulaştı

YURTTAN 16.12.2016 18:03:00 0
Halep`te İnsanlık Ölmesin Yardım Tırları sayısı 47 ye Ulaştı

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye genelindeki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ’Halepte İnsanlık Ölmesin’  yardım TIR’ları sayısının 47’ye ulaştığını söyledi. Tutkun, TIR’lardan 37’si bölgeye ulaşırken İstanbul Küçükçekmece, Eskişehir, Adana’dan da 10 TIR yardım yola çıkacağını söyledi. 

Tutkun, Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı önünde yaptığı açıklamada, Halep’teki yoğun bombardıman ve çatışmanın ardından günlerdir aç susuz halde barınacak yer bulamayan Halepliler için Diyanet İşleri Başkanlığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başlattığı yardım kampanyası sonucu toplanan insani yardım malzemeleri Halepliler’e ulaştırılmaya devam ettiğini söyledi. 
Tutkun, "Şu ana kadar 37 TIR  yardım malzemesini gönderdik. Bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştı, bir kısmı ise Halep’ten gelen ve Türkiye sınırına doğru yaklaşan mülteci kardeşlerimize, Suriyeli kardeşlerimize dağıtacağız. Bugün de İstanbul Küçükçekmece, Eskişehir, Adana’dan da 10 TIR yardımımız yola çıkacak. ” şeklinde konuştu. 

Şu an Hatay, Gaziantep, Kilis’te Türkiye Diyanet Vakfı uzmanları çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettirdiğini vurgulayan Tutkun, “Burada ilk önce Halep tarafından gelecek mültecilerin konaklama ve barınmalarıyla alakalı çalışmalarımız var. Yapılan tespitler doğrultusunda yardımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Tutkun ve TDV görevlileri daha sonra Halep`ten gelen aileleri ziyaret etti ve ihtiyaç tespiti yaparak ailelere yardımları ulaştırdı. 

http://www.diyanetvakfi.org.tr/tr-TR/site/haberler/halepte-insanlik-olmesin--yardim-tir-lari-sayisi-47-ye-ulasti--3058