Beylikdüzü Belediyesi ve El Ele Yaşam Derneği işbirliği ile 22 Ekim 2015'te açılan Gıda Bankası, Yakuplu'daki yeni yerine taşındı.
Gıda Bankası ile bankanın hemen yanında yer alan Büşra Virdil Sağlık Kabini’nin açılışlarını gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yakuplu’nun hizmete en çok ihtiyaç duyulan, en çok sıkıntı yaşanan bölgelerden biri olduğunu biliyoruz. Mahalleli için birçok proje gerçekleştireceğiz.” dedi.
Yakuplu’da mahallenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sunacak projeler hayata geçiyor. El Ele Yaşam Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile açıldığı günden bu yana ihtiyaç sahibi ailelere bin 695 kez gıda, temizlik malzemesi ve giyim yardımı, çocuklu ailelere de 610 kez süt ve çocuk bezi yardımında bulunan Gıda Bankası, yeni yeri Yakuplu’ya taşındı.
Metre kare olarak daha büyük bir alanda hizmet vermeye başlayan Gıda Bankası içine kadınlar için bir üretim atölyesi bölümü açıldı. Bankanın hemen yanına ise Sağlık İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde Büşra Virdil Sağlık Kabini kuruldu.
Bu merkezlerin açılışını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi. “Amaç, Sosyal Yardımları Geliştirmek” Amaçlarının sosyal yardımları geliştirmek olduğunu belirten El Ele Yaşam Derneği ve Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu, ev hanımlarına ekonomik özgürlük kazandırmak istediklerini ifade ederek, bankanın içinde kurdukları atölyede kadınların çeşitli üretimler yaptığını ve para kazanmaya başladıklarını dile getirdi. Lösemiden hayatını kaybeden Büşra Virdil’in babası Baattin Virdil ise kızının yazdığı hikayenin kitaplaşmasından duyduğu sevinci belirterek “Çocuğumun ismini ölümsüzleştirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. En zor günlerimde beni yalnız bırakmadınız. İyi ki varsınız" dedi.
Büşra için Allah` tan rahmet dileyen Başkan İmamoğlu, “Kızımız o kadar güzel şeyler bırakmış ki. Yaşadıklarını kaleme alabilmesi çok değerli. Bu kitabın basılmasına emek veren bütün yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve ismini verdiğimiz Büşra Virdil Sağlık Kabini’nin bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Kızımızın ismi buraya çok yakıştı. Ayrıca kadın istihdamına yönelik hamle de buraya çok yakıştı.” şeklinde konuştu.
“Bunu Bir İbadet Gibi Görüyorum”
Gıda Bankası ve kadınların üretim hayatında var olmaları ile ilgili fikirlerini paylaşan İmamoğlu, “Biz, yardım gören insan sayısının artmasından memnun değiliz. Toplumumuzun muhtaç olması bizi mutsuz eder. Esas olan muhtaç olmamasını sağlamaktır. Bankanın içinde kadın emeğine dönük yapılan atölye bunun bir çözüm noktası. Bir yandan ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan da o insanlarımıza, muhtaç olmaksızın hayatlarına devam etmeleri için ortamlar yaratmak amacımız” diye konuştu.
İmamoğlu, kırsaldan kente göç noktasında evinde kalan kadınların hayata tutunmalarında sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, kadınların emekleriyle var olmalarını, ekonomiye katkı sunmalarını istediklerine dikkat çekti ve “Kadınlar, iş üretmeyi çok istiyorlar. Biz de her eve bir iş imkanı sağlamak istiyoruz. Bunu bir ibadet gibi görüyorum.” dedi.