Avrupa' nın En Büyük Film Platosu Büyükçekmece'de Yapılıyor

İstanbul MIDWOOD Film Stüdyo Kompleksi inşaatının temeli düzenlenen bir törenle atıldı

KÜLTÜR-SANAT 30.10.2016 22:19:00 0
Avrupa

Büyükçekmece`de hayata geçecek olan Hollywood, Bollywood, Avrupa Sineması ve Türk dizi - film sektörüne hizmet verecek olan MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi`nin temeli törenle atıldı.

Korhan Abay` ın sunuculuğunu yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan MIDWOOD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, hayallerinin gerçekleşmekte olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi ve üzerinde uzun yıllar çalıştığı proje hakkında bilgiler verdi. Bu proje üzerinde çalışma yaptığı esnada kendisinin hiç yalnız kalmadığını ve heyecanını bazı kişilerle paylaştığını, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet San; projenin gerçekleşmesi için arazi konusunda kendilerine yardımcı olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün için "Türkiye sevdalısı, Büyükçekmece sevdalısı Başkanımız Dr.Hasan Akgün`e çok teşekkür ediyorum" diyerek övgüler yağdırdı.

Ahmet San`ın konuşmasından sonra MIDWOOD İcra Kurulu Başkanı Emin Ünal davetlilere "bir dünya markasının doğuşuna şahitlik ediyorsunuz" diyerek proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

350 milyon dolarlık dev film platosu Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme’ın da ortak olduğu şirket, Büyükçekmece’de 400 dönüm arazi üzerine, yaklaşık 350 milyon dolarlık dev bir film platosu kuracak.

Proje çalışmaları beş yıl sürdü

Beş yıl süren çok titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde ortaya çıkan ve Avrupa’nın en büyük film platosu ünvanını alacak olan MIDWOOD, 825 milyon lira yatırımla 505 dönümlük arazi üzerinde hizmete girecek.

Yapımı tamamlandığında 21 ayrı stüdyo, 17 açık set alanı, 18 imalat atölyesi ve çekim için ihtiyaç duyulan tüm ekip, ekipman ve servislerini sağlayacak olan MIDWOOD’da aynı zamanda sinema müzesi, dünyaca ünlü sanatçıların ve misafirlerinin konaklayacağı 7 yıldızlık otel ünitesi, anaokulundan üniversiteye uzanan eğitim vadisi, tematik eğlence parkları ile yeme - içme ünitelerinin de bulunduğu dev bir kompleks yer alacak.

İlk yıl bir milyon ziyaretçi hedefleniyor

Sinema sektörünün cazibe merkezlerinden biri haline gelecek olan Midwood stüdyoları turizm için de cazibe merkezi olacak. Özellikle Ortadoğu pazarından büyük ilgi göreceği tahmin edilen MIDWOOD’un açıldığı ilk yılda 1 milyon kişiyi ağırlaması hedefleniyor.

"Şehrimin ülkemin ekonomisine çok fazla katkı sağlayacak"

"Cumhuriyetimizin 93.şeref yılı kutlu olsun" diyerek sözlerine başlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,"Yap işlet ve uzun süreli kiralama ile 30 yıllığına Ahmet San ve ekibine tahsis ettik. Ekip ihale ile projeyi aldıktan sonra onay aşamasından önce projeyi anlattılar, çok heyecanlandık aradığımız proje buydu. Tamamı ile bir film stüdyosu ve görsel sanatlar eğitimi verecek okulların da içinde olmasını çok arzu ediyorduk. Özellikle eğitim kısmını kapsayan yüzlerce film çekimi için aynı zamanda büyük imkanlar tanıyan, içerisinde müzesinin sanat atölyeleri ve kültürel faaliyetlerimizi yapabileceğimiz diğer mekanları barındıran bu projeyi onayladım" diye konuştu.

"12 bin 500`den fazla insan ekmek yiyecek"

Projeyi Türkiye`de ses getirecek bir proje olarak uygulama noktasına getirdiklerini söyleyen Başkan Akgün, "Projenin hukuki alt yapı prosedürleri bitti. Bugün de müteahhit firma ile temel atmanın mutluluğunu yaşadık. Bir kez daha ülkemize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği 10 projeden birinin bu proje olacağını ve bu projeyi gördüğü zaman mutlaka görecektir. Kendisini de davet edip bu projeyi gezdireceğim. 12 bin 500` den fazla insan buradan ekmek parası kazanacak. Sadece bir film stüdyosu olarak bakarsak yanılırız, benim şehrimin ülkemin ekonomisine çok fazla katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından dünyanın üçüncü projesinin temeli, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün MIDWOOD Başkanı Ahmet San, İcra Kurulu Başkanı Emin Ünal, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekil Akif Hamzaçebi tarafından atıldı.