"Bir Olalım İri Olalım Diri Olalım"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Alevi vatandaşlarla birlikte Muharrem ayı orucunu açtı.

BÜYÜKÇEKMECE 7.10.2016 11:38:00

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, içinden geçtiğimiz süreçte birlik ve berberliğin önemine vurgu yaparak; "Hacı Bektaş Veli`nin birlik, beraberlik ve dirliğin sağlanması için bizlere çok güzel bir nasihatı vardır. O muhteşem insan der ki; Bir olalım, iri olalım, diri olalım..."

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Alevi vatandaşlarla birlikte Muharrem ayı orucunu açtı. Yemeğe katılan Alevi vatandaşlar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`e yaptırmış olduğu cemevi ve vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ettiler.

"İnsanlık için çalışmak boynumuzun borcudur"

Başkan Akgün, mübarek Muharrem Ayı`nda tutulan tüm oruçların kabul olması temennisinde bulundu. Katılımın çok yoğun olduğu Muharrem Orucu yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: Çok değerli canlar; şuana kadar yapmış olduğunuz tüm ibadetler Yüce Allah katında kabul olsun. İnsanlık tarihinin çok kara günlerinden biri olan Kerbela olayının 1377. yılındayız. Allah`ın yaratmış olduğu insanların canını almak Allah`a aittir. İnsanlık 21. yüzyılda hala ders almıyor. Hangi şartlarda olursa olsun kendimiz, ailemiz, çevremiz ve insanlık için çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Doğru olalım, dürüst olalım ve iyi olalım. Allah, bu kara günlerden ibret almayı ve doğru işlerle uğraşmayı hepimize nasip etsin. Sizler aydın ve münevver insanlarsınız. O muhteşem insan Hacı Bektaş Veli`nin dediği gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım."