BAŞKAN AKGÜN`DEN YEREL BASIN EMEKÇİLERİNE PLAKET

17.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nin altıncı gününde yerel basın emekçilerine birer teşekkür plaketi verildi

KÜLTÜR-SANAT 5.08.2016 16:53:25 0
BAŞKAN AKGÜN`DEN  YEREL BASIN EMEKÇİLERİNE PLAKET

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün törende yaptığı konuşmada Festival ile ilgili haber yaparak katkıda bulunan gazetecilere teşekkür etti "özgür basın demek demokrasi demektir" dedi.
Başkan Akgün güne yerel basın haberlerini okuyarak başladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti;
"Bölgesel yayın yapmakla birlikte her türlü imkansızlıklara karşı üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışan yerel basınımız bugüne kadar yapmış olduğumuz her festivalde olduğu gibi bu festivalde de bize gazetelerinde yer verdiler, büyük katkıda bulundular."

"ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİ DEMEKTİR"

Basının özgür olmazsa demokrasinin olamayacağının altını çizen Başkan Akgün konuyla ilgili şunları söyledi;
"Ahmet`in Mehmet`in istediklerini değil, kendi düşüncelerinizi ve gerçekleri yazdığınız zaman gazeteci olacağınızı bilmelisiniz. Siz gazete sahiplerine, birlikte çalıştığınız ekip arkadaşlarınıza hem şahsım, hem Festival Komitesi hem de Büyükçekmece ailem adına teşekkür ediyorum."

Gazetecilere plaketlerini Başkan Hasan Akgün, CHP İstanbul eski Milletvekili Süleyman Çelebi, Belediye Meclis üyeleri Coşkun Tanış, Önder Yüksel Eryiğit ve Tamer Cambaz ile 17.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komite Başkanı Gürhan Ozanoğlu takdim etti.

DERNEK BAŞKANLARI AKGÜN`E TEŞEKKÜR ETTİ

İYGAD Başkanı Mehmet Mert ve YBBD Genel Başkanı Nezir Karayün birer kısa konuşma yaptılar.

İYGAD Başkanı Mert, konuşmasında "bütün meslektaşlarım adına bu töreni gerçekleştiren Başkan Akgün`e , basın bürosundaki görevli arkadaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yaşasın tam bağımsız yerel basın,yaşasın laik, demokratik hukuk devleti.Büyük Türkiye Cumhuriyeti" ifadelerini kullandı.

YBDD Genel Başkanı Nezir Karayün de demokrasi nöbetlerine devam ettiklerini belirtti, Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün`e basına vermiş olduğu değer için teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı;

"Kalemini satmayan ve düşüncelerini özgürce yazan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve Özgürlük, demokrasi ve vatan nöbeti diyorum."