Başkan Aydın, ABD'de Terör Örgütüne Karşı Eylem Yaptı

Daha önce planlanmış iş seyahati sebebiyle Amerika'ya doğru giden uçakta Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini öğrenen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, SMS atarak Canım pahasına da olsa bu darbecilere direneceğim. Zeytinburnu halkını soka

YURTTAN 18.07.2016 14:47:57 0
Başkan Aydın, ABD
Zeytinburnu Meydanı’nda sabahlayarak demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara ilk destek Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan geldi. Darbe girişimini daha önce planlanmış iş seyahati sebebiyle Amerika’ya doğru giden uçakta öğrenen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, SMS ile “Canım pahasına da olsa bu darbecilere direneceğim. Zeytinburnu halkını sokağa, milli iradeye sahip çıkmaya çağıyorum.” dedi.

AY YILDIZLI BAYRAĞIYLA MİLLİ İRADEYE AMERİKA’DAN DESTEK VERDİ

İlk geceden tüm vatandaşlara “Sokağa inin ve cuntacılara karşı tepkinizi koyun!” paylaşımlarını yapan Başkan Aydın, darbe girişimini duyar duymaz tepkisini sosyal ağlardan duyurdu.Uçaktan iner inmez Amerika’daki milli irade mitinglerine katılan Başkan Aydın, vatandaşlarla birlikte darbecileri protesto etti.

Fethullah Gülen Terör Örgütü Lideri’nin kapısına kadar dayanan vatandaşları Pensilvanya’da yalnız bırakmayan Aydın, elindeki Türk bayrağıyla terör örgütünü burada bir kez daha lanetledi. Aydın, televizyon ekranlarından da canlı yayın yaparak tüm Türkiye’ye ve belediye personeline görevleri başında bulunmaları çağrısını tekrarladı. Aydın aynı zamanda SMS ile şu çağrıyı yaptı:

“Sivil iradeyi korumak için darbecilere karşı canım pahasına direneceğim. Milli iradeye sahip çıkmak için bu darbeci alçakların ve hainlerin amacına ulaşmaması için sokağa çıkıyoruz. Demokratik irademize sahip çıkmak için herkes bu alçak ve hainlerin karşısına çıkmalıdır. Halkımızı meydanlara bekliyoruz, hep beraber demokrasi nöbeti tutacağız.”

“BARACK OBAMA’YA SESLENİYORUM, ONU BİZE TESLİM EDİN!”

Darbe girişimini protesto etmek üzere Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikanesinin önünde bekleyen Başkan Aydın, protesto için gelen vatandaşlarla birlikte sloganlar attı. Bu sırada Türkiye’deki darbe girişimine karşı tepkisini koymak için Amerika’nın farklı eyaletlerinden gelen yüzlerce kişi de Fethullahçı Terör Örgütü Lideri Gülen’in Saylorsburg bölgesindeki büyük çiftliğinin önünde bir araya gelip Aydın ve beraberindeki vatandaşlara destek verdi.

“YÜREĞİN YETİYORSA TÜRKİYE’YE GEL!”

Olay sırasında Amerika’da yer alan basın mensuplarına konuşan Başkan Aydın şu açıklamalarda bulundu:

“Dün İstanbul New York uçuşunun son 3 saatinde Türkiye’deki gelişmelerden haberdar oldum. Hemen uçaktan Türkiye ile haberleşmeye başladım. Amerika’dan Türk halkına sesleniyorum. Türk halkı iktidar partisiyle, ana muhalefet partisiyle ve diğer muhalefet partileriyle onların sempatizanları ve seçmenleriyle hep birlikte darbeye “Dur!”dedi. Milli iradeye, demokrasiye ve insan haklarına ise “Evet”dedi. Aynı duyguyu Amerika’da yaşayan ve tepkisini burada benimle birlikte koyan bütün kardeşlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Buradaki atmosfer bilin ki Türkiye’de de var. Buradan Amerikan halkına ve yöneticilerine de seslenmek istiyorum. Şu içerideki zat bir teröristtir, şu içerideki zat milli irade ve demokrasi düşmanıdır, katildir. Şimdi diyor ki; “Benim onlarla ilgim yok.” Biz buradayız, Türkiye’den geldik. Farklı bölgelerden geldik. Yüreğin yetiyorsa Türkiye’ye gel! 80 milyon seni bekliyor, seni adalete teslim edeceğiz. Amerika halkına ve yöneticilerine sesleniyorum. Bu katili burada barındırmamalarını istiyoruz. Demokrasiye sahip çıkan, teröriste tavır koyan tüm kardeşlerimize buradan bir kez daha çok teşekkür ediyorum. 

Ve son olarak diyorum ki: Yaşasın demokrasi, yaşasın Türkiye!"

Kaynak : www.zeytinburnu.istanbul


Anahtar Kelimeler: