B.ÇEKMECE`DE HAKİM VE SAVCILARDAN TEPKİ

Büyükçekmece Adliyesi`nde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları, adliye önünde İstiklal Marşı okuyup, göndere bayrak çekerek FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki gösterdi

BÜYÜKÇEKMECE 18.07.2016 10:31:00
B.ÇEKMECE`DE HAKİM VE SAVCILARDAN TEPKİ

Büyükçekmece Adliyesi`nde görev yapan Hakim ve Cumhuriyet savcıları, Adliye binası önünde İstiklal Marşı okudu, göndere Türk bayrağı çekildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kapıcı, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, demokrasi şehitlerini anmak üzere bir araya geldiklerini ve hepsine Allah`tan rahmet dilediklerini söyledi.

Türkiye`nin olağanüstü günlerden geçtiğini ifade eden Başsavcı Kapıcı "Bizler yargı camiasının çalışanları, hakim ve savcıları olarak, gücümüzü halktan alıyoruz. TBMM`nin çıkardığı Anayasa ve kanunlara göre görevimizi yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu mücadele sırasında üzerimize düşen neyse hepsini yapacağız. Bundan Türk milletinin emin olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Paralel ihanet çetesinin yaklaşık iki yılda bu yana devlete büyük saldırısı olduğunu anlatan Kapıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun en son örneğini 15 Temmuz gecesi gördük. Türk milleti yaşlısıyla, genciyle, tüm insanlarıyla bu darbenin karşısında durdu. Allah`a şükür ki büyük oranda bunlar önlendi. Bundan sonra devlet görevlilerine düşen; bunu gerçekleştirenleri ortaya çıkartıp, Türk yargısının önüne teslim edip, gerekli cezaların verilmesini sağlamaktır. Bu vesile ile tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."


Anahtar Kelimeler: