GAZETECİLER İFTAR SOFRASINDA BİRARADAYDI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ulusal ve yerel basın mensuplarını iftar yemeğinde ağırladı.

BÜYÜKÇEKMECE 3.07.2016 10:40:57
GAZETECİLER İFTAR SOFRASINDA BİRARADAYDI

Albatros Restaurant`ta düzenlenen programda masaları dolaşarak iftar davetine katılan basın mensupları ile tek tek tokalaşan Başkan Akgün bir konuşma yaptı.

"Avrupadan baskı var"

Başkan Akgün "Avrupa’dan üzerimize baskı olmasına rağmen zor şartlarda 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni 66 ülkenin katılımıyla yapıyoruz" dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye’de yaşanan terör saldırılarından dolayı, Avrupa’dan üzerimize baskı var, buna rağmen bu zor şartlarda 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni 66 ülkenin katılımıyla yapıyoruz. Festivali yaparken 3 kez taahhütname imzaladık. Taksim`e çıkmamak ve bölgemizde asayişle ilgili sorun yoktur diye bunları taahhüt ettik. Çünkü Avrupalı hassas, dünyanın dört bir yanından insan geliyor, batı bu konuda daha çok hassas."

"Festival Yapmamız şart"

"Belediyemizde birlikte görev yaptığım arkadaşlarıma bu sene festivalin yapılmasının şart olduğunu ifade ettim. Dünya Festivaller Birliği Başkanı ile de festivalin yapılmasına ilişkin iki kez görüşme yaptım. Dediğim gibi zor şartlarda bir festival icra ediyoruz. inşaallah hayırlı olur" dedi.


Anahtar Kelimeler: