CAHİT BERKAY 50. SANAT YILINI BEYLİKDÜZÜ`NDE KUTLADI

Türk Sineması`nda Selvi Boylum Al Yazmalım, Bodrum Hakimi, Devlerin Aşkı, Çiçek Abbas, Dila Hatun, Çöpçüler Kralı gibi 200`e yakın filmin müziğini yapan Cahit Berkay, müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı

KÜLTÜR-SANAT 14.04.2016 09:16:01
CAHİT BERKAY 50. SANAT YILINI BEYLİKDÜZÜ`NDE KUTLADI

Efsane müzik grubu Moğollar`ın kurucularından biri olan, besteleri ve yaptığı film müzikleriyle hafızalara kazınan Sanatçı Cahit Berkay, 50.sanat yılını Beylikdüzü`nde hayranlarıyla birlikte kutladı.

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Cahit Berkay’ı sevenleri  yalnız bırakmadı. Cahit Berkay’ın biyografisi, müziklerini yaptığı filmlerin afişleri ve çocukluğundan günümüze fotoğraflarının yer aldığı sergi de konukların ilgisini çekti. 

Türk Sineması’nın klasik yapıtları arasında gösterilen ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Bodrum Hakimi’, ‘Devlerin Aşkı’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Dila Hatun’, ‘Çöpçüler Kralı’ gibi 200’e yakın filmin müziğini yapan 70 yaşındaki Cahit Berkay, merhum Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ile birlikte sevilen şarkılarını seslendirdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu usta sanatçı Berkay’a   “ Usta sen yine üret, daha uzun yıllar sanat dünyamıza unutulmaz eserler kazandır, daha nice yıllara” diyerek teşekkür plaketi verdi.

Anahtar Kelimeler: