Her zaman aranızda gönülden bulunuyorum

Başkan Hasan Akgün Büyükçekmece Güzelce Cemevi`nde Alevi vatandaşların Hızır lokması davetine katıldı

BÜYÜKÇEKMECE 15.02.2016 22:10:23
Her zaman aranızda gönülden bulunuyorum

Büyükçekmece Güzelce Cemevi`nde Alevi vatandaşların Hızır lokması davetine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Ben sizin aranızda bulunurken gönülden bulunuyorum. Cemevini yapmaya başladığımızda bazıları bu kadar büyük bir cemevini neden yapıyorsunuz diye sormuştu. Keşke bu cemevini yaparken daha da büyük yapsaymışız" dedi.

"Siyasilere büyük görev düşüyor"

Alevi inancında göre, 13-14-15 Şubat günlerinde 3 gün tutulan Hızır Orucu ve lokmasına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hızır orucunun çok önemli bir oruç olduğunu ifade ederek; "Hızır Aleyhisselam Anadolu`da çeşitli şekillerde anlatılır. Hızır yol göstericidir, Hızır vesiledir, Hızır mürşittir, Hızır ilahi rahmet ve sırların bilgisine sahiptir. Yüce bir duygudur aynı zamanda. Anadolu kültüründen gelen bir kardeşiniz olarak şu an da 100 yaşını aşmış Sünni annenin, Sünni bir çocuğu olarak henüz 7 yaşındayken bugün Hızır Orucu`na kalkacağız dediğini hiç unutmuyorum. İslam dinin zenginliklerini ve güzelliklerini beraber yaşıyoruz.  İslam dini içerisindeki Alevi, Sünni inançlarının Anadolu`nun her köşesinde yaşatılması noktasında imamlarımıza, dedelerimize, bilim adamlarımıza özellikle de siyasetçilerimize büyük görevlerin düşmektedir" ifadesini kullandı.

"Daha iyisini birlikte yapacağız"

Anadolu kültürünün ve İslam dinin zenginleşmesine katkı sunan herkese minnet borcumuz olduğunu da belirten Başkan Akgün; "Hacı Bektaş Velilere, Pir Sultan Abdallara, Mevlanalara ve daha nicelerine yüze Allah`tan rahmetler diliyorum. Ben sizin aranızda bulunurken gönülden bulunuyorum. Cemevini yapmaya başladığımızda bazıları, bu kadar büyük bir cemevini neden yapıyorsunuz diye sormuştu. Keşke bu cemevini yaparken daha da büyük yapsaymışız. İslam dünyasının en önemli temel taşlarından olan Alevi cemaatinin daha rahat biçimde ibadetlerini yapabilmek ve bu ülkenin gerçek kültürüne sahip çıkabilmek adına daha iyi imkanları yine hep birlikte yaratırız" dedi. 


Anahtar Kelimeler: