Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba, ilçede bulunan 10 mahallenin muhtarlarıyla buluştu
Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba, ilçede bulunan 10 mahallenin muhtarlarıyla buluştu, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda müdürlük bünyesinde verilen hizmetleri tanıttı. Muhtarların vatandaşı mahalle bazında daha yakından tanıdığına değinen Akbaba, vatandaşların sosyal hizmet ve yardımlarla daha hızlı buluşturulması gerekliliğini de ekledi. Hizmetlerin erişilebilir olması noktasında yerelde tüm kamu kurumları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütülmesine vurgu yaptı.
Bir yıl önce kurulan ve kısa süre içerisinde birçok başarılı işe imza atan Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, çalışmalarına yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor. Kadına yönelik yerel ve sosyal politikalar üretmek, projeler geliştirmek, kadınların yanında çocuk, yaşlı, engelli gibi tüm grupların belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanmalarını sağlamak amacıyla kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Müdürü Muazzez Akbaba, son olarak ilçede bulunan 10 mahallenin muhtarlarıyla buluştu. Akbaba, ilçede sosyal hizmet politikalarının geliştirilmesi ve hizmete dönüştürülmesi için muhtarları birlikte hareket etmeye davet etti.
Muhtarların, kendi mahallerinde mağduriyet yaşayan vatandaşların hizmetlerden faydalanabilmesi noktasında bilgilendirmeler yaparak, hizmet verenlerle koordineli çalışmaları gerektiğini dile getiren Akbaba, Sizler, vatandaşların hizmetlerden faydalanabilmeleri noktasında onları müdürlüğe yönlendirebilir ya da ihbar yoluyla sosyal incelemelerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Hep birlikte yapacağımız çalışmalarla ilçemizde yaşayanlara en yüksek faydayı sağlamak en büyük hedefimiz şeklinde konuştu.
Fikirler Sohbette Konuşuldu
Dayanışma Evi Dost Eller Mağazası, Gıda Bankası, Kadın İstihdamı ve Aile Hakları Birimi, Aile Danışma Merkezi, Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri, Taziye, Aşevi, Evde Temizlik, Evde Kuaför Hizmetleri, Aile ve Kadın Akademisi, Ana-Baba Okulu, Evlilik Öncesi ve Sonrası Eğitim Programları, Okuma yazma kursları ve sosyal yardımların ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturulması gibi birçok konuyu kapsayan ve sürdürülebilir hizmetler olarak verilen hizmetlerin işleyişi ve içerikleri anlatıldı. Sunumun sonunda mahalle muhtarlarının görüş ve fikirleri alınarak interaktif bir görüşme gerçekleşti. Muazzez Akbaba, Beylikdüzünde yaşayan dezavantajlı vatandaşlarımıza en yüksek faydayı sağlamak için daha çok sosyal hizmet üretmeye ihtiyacımız var diye belirtti.