Altun: "Türkiye İletişim Modeli'ni inşaa edeceğiz"

Altun:

Altun: "Türkiye İletişim Modeli'ni inşaa edeceğiz"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyada dezenformasyona en fazla maruz kalan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Altun, yalan içeriklere dayanılarak siyaset yapıldığını belirterek, "Siyaset bu değil" dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sivil toplum kuruluşları, düşünce kuruluşları, medya, kamu ve akademi dünyasından seçkin isimlerin katılımıyla İstanbul'da eş zamanlı gerçekleşen "Ulusal Stratejik İletişim Politika Belgesi" ve "Dezenformasyonla Mücadele" çalıştaylarının ortak açılış toplantısında, “Temel hedefimiz “Türkiye İletişim Modeli”ni inşa etmek ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün bu çalışmalarımızın Cumhuriyetimizin 100. yılı için ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Devletimizin 2023, 2053 vizyonlarına önemli katkı sunacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Dezenformasyon bombardımanı ile karşı karşıya olunan bir dönemi yaşadıklarını belirten İletişim Başkanı  Altun, enformasyonun yerini alan dezenformasyonun, enformasyonun modern dönemdeki tahakkümünü altüst eden bir gerçeklik ve yaşadığımız çağdaş kültürün en hayati tehditlerinden biri olduğunu söyledi.

Dezenformasyonun sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, modern demokrasilerde dezenformasyonun her şeyden önce toplumsal kaos çıkarmak, siyasal istikrarsızlık ortaya koymak, ekonomik kriz yaratmak için kullanıldığını kaydetti. Dezenformasyonun örgütlü şekilde sürdüğünü öne süren Altun, bu noktada terör örgütlerinin, yabancı devletlerin, devlet altı aktörlerin, çok uluslu şirketlerin, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının burada aktif rol oynayabildiğinin altını çizdi.

Yalan haberin, hakikatin yayılması hızından 6 kat fazla olduğunun altını çizen İletişim Başkanı Altun, ne olursa olsun doğru, güvenilir ve gerçek bilgi üzerine kendi stratejilerini, perspektiflerini ve vizyonlarını inşa etmek zorunda olduklarını söyledi.


Haber Kaynak : İGF