Akgün “Mazeret değil çözüm üretme makamıyız

Büyükçekmece Belediyesi’nce her yıl bütçe hazırlık aşamasında düzenlenen “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” başladı.

19.09.2023 16:04:00 0
Akgün “Mazeret değil çözüm üretme makamıyız

 

Siyasi parti ilçe başkanları ve geçmiş dönem belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ilk toplantıda, ortaya çıkan talep ve öneriler Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Mali Bütçe belirlenmesine katkı sağlayacak.

“Mazeret değil çözüm üretme makamıyız”

2024 Yılı Katılımcı Bütçe Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’deki 1391 belediyenin ekonomik anlamda can çekiştiklerini ve ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, artan fiyatlar ve maliyetler karşısında belediye gelirlerinin arttırılmadığını söyledi. Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “İlave hiçbir gelir olmadan, bu ağır ekonomik şartlar altında belediyeler nasıl hizmet verecek bunu herkesin çok iyi değerlendirmesi lazım. Tüm zorluklara karşın belediyeler mazeret üretme değil çözüm üretme makamlarıdır. Biz de Büyükçekmece Belediyesi olarak şartlarımızı zorlayarak, tasarruf tedbirlerimizi daha da arttırarak halkımızın bizden talep ettiği hizmetleri yapmayı sürdüreceğiz. Bu anlamda belediyemizin 2024 yılı bütçesinin oluşturulması sürecinde vermiş olduğunuz katkılar için teşekkür ederiz.”

Çalıştaya ilgi yoğun oldu

Çalıştayda, 2000 Büyükçekmeceli ile yapılan anket sonuçları ve mahallelere yönelik taleplere ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumun ardından siyasi parti temsilcileri ve geçmiş dönem belediye meclis üyeleri söz alarak 2024 yılı bütçesine yönelik talep ve önerilerini dile getirdi.

Büyükçekmece Belediyesi 9 Eylül Salonu’nda gerçekleşen Katılımcı Bütçe Çalıştayı’nın ilk toplatışına CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanın Nejat Durmuş, Saadet Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Can Karabulut, Deva Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Yılmaz, Gelecek Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Onay, Memleket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Kaya Keskinkılıç, Büyük Birlik Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Hakkı Kaya ve geçmiş dönem belediye meclis üyeleri katıldı.