Akgün: Tecimer Sanayi Sitesi`ni su baskınından kurtaracağız

Büyükçekmece Belediye Meclisi yağan her yağmurdan sonra sular altında kalan Tecimer Sanayi Sitesi`nin durumunu görüştü

ARŞİV 8.10.2015 03:19:00 0
Akgün: Tecimer Sanayi Sitesi`ni su baskınından kurtaracağız

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün, yağan her yağmur sonrasında Tecimer Sanayi Sitesi'nin sular altında kaldığını ve bugüne kadar yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını hatırlatarak "Sanayi sitesi esnafımızın ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bu sorunlarını çözebilmek için çeşitli girişimlerde bulunduk. Dönemin Ulaştırma Bakanı Müsteşarı sayın Habip Soluk'a da bu konuyu ilettim. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler ve yazışmalar yaptık. Programa alındığını ve yapacaklarını bildirdiler. Ancak bugüne kadar bir ilerleme kaydedilmedi" ifadesini kullandı.

Yağmur suları göle akacak

Tecimer Sanayi Sitesi önünden geçen karayolunun yarılarak, buraya döşenecek kanallarla suyun göle akıtılmasıyla sorununun çözüleceğini belirten Başkan Akgün, "Çatalca'ya döndüğümüz noktadan Tecimer Sanayi Sitesi'nin biraz ilerisine kadar olan bölgede bir çalışma yapılacak. Bu çalışma kapsamında hem döner kavşakta bir düzenleme yapılacak, hem de batıdan gelen yağmur suyunun hemen karşısındaki göle aktarılması için alttan borular geçirilecek" diye konuştu.

 

Büyükçekmece Belediyesi yapacak

 

Konuyu İSKİ Genel Müdürü ile de sık sık görüştüklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "İSKİ'nin arıtma tesisi için sürdürdüğü tünel çalışması şu an bu noktada devam etmektedir. Kanal geçireceğimiz noktada çalışmaları devam ediyor. İSKİ'nin çalışmasını tamamlamasının ardından Büyükçekmece Belediyesi olarak o yolu biz yaracağız. Daha önce karayollarına birkaç kez yazı yazdık. Oradaki karayolları geçiş hattını Büyükçekmece Belediyesi olarak biz açacağız ve Tecimer Sanayi Sitesi'nin bu sorunu ortadan kalkacak."