BÜYÜKÇEKMECE 22.03.2025 09:14:00 0

12 bin Büyükçekmeceli Büyük Halk İftarı’nda buluştu

Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Büyük Halk İftarı bu yıl 12 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

12 bin Büyükçekmeceli Büyük Halk İftarı’nda buluştu

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de her Ramazan ayında TÜYAP Fuar Merkezi’nin en büyük salonunda 12 bin kişi ile iftar yapmanın mutluluğunu defalarca yaşadık. Bu akşam da onu yaşıyoruz” diye konuştu.
 

Büyükçekmece Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Büyük Halk İftarı bu yılda 12 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeği Kur’an tilavetiyle başladı. 
 

Ekrem İmamoğlu’nun selamı binlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı

Büyükçekmece Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen Büyük Halk İftarı bu yıl 40’ıncı kez gerçekleşti. İlçenin 24 mahallesinden akın akın TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne gelen Büyükçekmeceliler bir kez daha Ramazan ayının güzelliklerini birlikte yaşamanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyük Halk İftarı’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılmasının planlandığını ancak son günlerde İBB’ne yapılan operasyon nedeniyle katılmadığını belirterek, İmamoğlu’nun avukatı aracılığıyla gönderdiği selamını iletti. İmamoğlu’nun selamı salonu dolduran binlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı.
 

40 yıllık gelenek sürüyor

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının tüm İslam alemine, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek şöyle konuştu: “Tam 40’ıncı kez Büyükçekmece ailemiz ile ‘’Büyük Aile İftarı’’ yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ramazan ayı hep sağımızdaki, solumuzdaki insanlar ile yani ekonomik durumu yeterli olmayan insanların sofrasına biraz daha zenginlik katmak için geçiyor. Emeği geçen ve bize katkıda bulunan bütün iş insanlarına, dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Ramazan sofraları zengin sofrası değildir. Fakir sofrasıdır. Onun için biz de vatandaşımızın yanında sosyal hizmet anlamında, sosyal paylaşım anlamında yapmamız gerekeni yapıyoruz. Hem ibadetimizi yapıyoruz. Paylaşmak da bir ibadettir. Ramazan ayının son günlerine geldik. ‘’Büyük Aile İftarı’’mızdan sonra artık bayram havasına gireceğiz. Başta büyük Büyükçekmece ailemizin, tüm ulusumuzun, tüm İslam aleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını, barışa, mutluluğa, huzura vesile olmasını diliyorum.”