' El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe' projesinin kapanışı yapıldı

' El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe' projesinin kapanışı yapıldı

23.12.2021 13:52:46

Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe projesi kapanış ve sertifika töreni Kütahya Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

KÜTAHYA (İGFA)- Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kütahya Belediyesi öncülüğünde, Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin proje ortağı olduğu ve Kütahya Valiliği, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası, Kütahya Çiniciler ve Fotoğrafçılar El Sanatları Odası iştirakçisi olduğu projenin kapanışında konuşan Kütahya Belediyesi Etüt Proje ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Zenci proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Zenci verdiği bilgide projenin 12 ay üzerinden planlandığını ancak pandemi nedeniyle 6 ay daha uzatıldığını ifade etti. Projenin temel faaliyetlerinden de söz eden Zenci, Yaratıcı Kadınlar Kütahya Kooperatifinin kurulması ve faaliyetine başlaması olduğunu söyledi. 

Proje kapsamında çini kapasite geliştirme eğitimleri 17 kişi 240 saat, ileri çini eğitimleri 23 kişi 240 saat, İngilizce eğitimleri 51 kişi 900 saat, kooperatifçilik eğitimleri 51 kişi 335 saat, sosyal medya eğitimi 52 kişi 80 saat, çini desen eğitimi 51 kişi 80 saat, toplam 1875 eğitim verildi.

Zafer Kalkınma Ajansı Sekreteri (ZEKA) Genel Sekreteri Veli Oğuz konuşmasında ZEKA olarak bu projeye destek vermekten mutlu olduklarını dile getirdi. Genel Sekreter Oğuz; “Bu proje bizim için iki açıdan önemli. SOGEP kapsamında ZEKA olarak bakanlığa sunduğumuz 42 projeden 37’sine destek aldık. Bir diğeri de UNESCO. Dünyada 7 alanda UNESCO tarafından tescillenen 295 şehir var. Bunun 7 tanesi Türkiye’de, 2 tanesi bizim bölgemizde Kütahya ve Afyonkarahisar. ZEKA olarak desteklerimiz devam edecek” dedi.


Haber Kaynak : İGF