YAKUPLU KÜLTÜR MERKEZİ' NİN TEMELİ ATILDI

Kültür ve sanatın kalbinin atacağı, 7?den 70' e tüm yaş gruplarındaki vatandaşların faydalanabileceği ve içerisinde birçok fonksiyon bulunduracak Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi' nin temeli atıldı.

BEYLİKDÜZÜ 13.01.2021 17:59:00 0
YAKUPLU KÜLTÜR MERKEZİ

Beylikdüzü Belediyesi, Yakuplu Mahallesi’nde kültür merkezi hayata geçiriyor. Kültür ve sanatın kalbinin atacağı, 7’den 70’e tüm yaş gruplarındaki vatandaşların faydalanabileceği ve içerisinde çok amaçlı salondan eğitim dersliklerine, kapalı pazar yeri ve kapalı otopark alanına varıncaya dek birçok fonksiyon bulunduracak Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi aynı zamanda 3 Köy 3 Meydan projesinin ikinci ayağını oluşturuyor. Çuhadaroğlu ailesi, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

 

Çalık: Dayanışma ruhu ve ortak çabayla bu kenti daha iyi bir noktaya getireceğiz

 

Temel atma töreninde yaptığı konuşmasında Yakuplu Mahallesi’nin her zaman kendisi için özel bir yer olduğunun altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “Temelini birlikte attığımız bu tesis, icraatlarımızın sadece biri. 2020 yılı hepimiz için çok sıra dışı bir yıl oldu. Pandemiyle mücadele ederken bir taraftardan da bu kentin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. Dayanışma ruhu ve ortak çabayla bu kenti daha iyi bir noktaya getirmek için 365 gün işimizin başındaydık. Geçtiğimiz dönem Ekrem başkanımızla birlikte burada görev yaparken Yakuplu Mahallesi bizim için her zaman özel bir mahalle olmuştu. Bugüne dek Yakuplu Mahallesi’nde bir camii, bir ortaokul kazandırdık ve taziye evleri yaptık ama bunları yaparken en çok sıkıntı yaşadığımız husus arsa üretmekti. Burada kamu adına arsa üretmek gerçekten zordu. Onun için bir kez daha arsa bağışından dolayı Çuhadaroğlu ailesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Çalık: Yakuplu Kent Ormanı da kısa sürede faaliyete geçecek

 

Konuşmasında ayrıca Yakuplu Mahallesi’nde yapılan yatırım ve çalışmalara da değinen Başkan Çalık, “Bugün aslında hep birlikte Yakuplu için bir hayali gerçekleştireceğiz. Yakuplu Mahallesi’nde irili ufaklı 9 tane parkı hayata geçirdik, 4 parkın çalışmalarına da yakın zamanda başlayacağız. Yaklaşık 6 bin ton asfalt döktük bu yıl ve İSKİ iş birliğiyle yaklaşık 5.9 km’lik bir yağmur suyu ve pis su hattını tamamladık. Bunu 10 km’ye kadar tamamlayacağız. Beylikdüzü genelinde toplamda 70 km’lik bir altyapı planlamamız var. Bir kentin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için altyapının çok sağlam temellere oturtulması gerekir. Aynı zamanda 50 bin m2 yeşil alanı bulunan Yakuplu Kent Ormanı da kısa sürede faaliyete geçecek.” şeklinde konuştu. 

 

Çalık: 3 Köy 3 Meydan projesinin ikinci ayağı olacak

 

Yakuplu Mahallesi’nde adeta bir Türkiye mozaiğinin bulunduğunu ve kardeşlik hukukunun en güzel örneklerinin yaşandığını belirten Başkan Çalık, “Herkesin birbirini tanıdığı, selamlaştığı, birbirinin zor zamanlarında hep yanında olduğu bir mahalle burası. İnşallah bu özelliğini her zaman için korur.” dedi. Hayata geçirilen merkezle 3 Köy 3 Meydan Projesi’nin ikinci ayağının da tamamlanacağını belirten Başkan Çalık sözlerini, “Biz burada sadece kültür merkezi yapmıyoruz, aynı zamanda 3 Köy 3 Meydan Projesi’nin ikinci ayağını da hayata geçirmiş oluyoruz. Yakuplu’da kadınlar, çocuklar ve gençler bu merkezden çok ciddi oranda istifade edecekler. Burası Yakuplu’nun buluşma meydanı olacak.  Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek noktaladı.  

 

İmamoğlu: Siyasi yaşamımdaki en kıymetli saha okulu Yakuplu’dur

 

Yakuplu Mahallesi’nin kendisinin siyasi yaşamında bir saha okulu olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yakuplu benim heyecan duyduğum bir yer ve burada bugün çok özel bir an yaşıyorum. Benim siyasi yaşamımdaki en kıymetli saha okulu Yakuplu’dur. Bugün İstanbul’un ya da ülkemizin neresinde nasıl davranıyorsam aslında o davranışlarımın temelinde 11-12 yıl önce burada yaşadığımız ilişkiler var. Bugün burada Yakuplu güzel bir kültür merkezine kavuşuyor. İçinde çocuklarımız ve gençlerimiz hayata umutla baksın, Yakuplu’nun sıkışmış ve yoğun yapılaşmış bölümünün içinde bir nefes alanı olsun. Benim gözüm hep Yakuplu’da, Beylikdüzü benim yuvam, mahalle kültürü hâkim olduğu sürece bu ülkenin barışı ve huzuru kaçınılmazdır.” şeklinde konuştu. Programdaki açılış konuşmaları ve Kuran Tilaveti’nin ardından Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Murat Çalık katkılarından dolayı Çuhadaroğlu Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu’na teşekkür ederek çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Nejat Çuhadaroğlu ise projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirdikleri için kendilerine teşekkürlerini iletti.