SURİYELİ ÖĞRENCİ, KUR` AN OKUMA YARIŞMASINDA BİRİNCİ

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması düzenledi

YURTTAN 2.03.2017 20:31:31 0
SURİYELİ ÖĞRENCİ, KUR` AN OKUMA YARIŞMASINDA BİRİNCİ

Avcılar Ahmet Tükenmez Camii` nde yapılan yarışmaya çok sayıda öğrenci, öğretmen, din görevlisi ve vatandaş katıldı.
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasında yarışmaya katılan tüm öğrencilerin aslında birinci olduğunu ifade eden Avcılar Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İlyas Ödemişli,"Kur`an-ı Kerim`le meşgul olan tüm gençler bizim açımızdan kıymetlidir." dedi.

Avcılar İlçe Müftüsü Bekir Derin ise programa ev sahipliği yapmaktan dolayı bahtiyar olduğunu kaydederek, "Yarışmaya değil Kur`an dinlemeye geldik. Yarışma, dereceler gelip geçicidir. Destek veren herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de dünyanın kötü gidişatına dur diyebilecek millet olarak İslam milletinin görüldüğünü, bunun öncüsünün de Kur`an-ı Kerim`den beslenen Türkiye olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Tecvid, mahreç, yüzünden okuma ve ses kategorilerinde farklı imam hatip Liselerinden 13 öğrenci yarıştı.
Yarışmada Mimar Sinan Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Suriye uyruklu öğrenci Ahmet El Cebevi birinci, Büyükçekmece Hüseyin Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Yunus Emre Karagüzel ikinci, Küçükçekmece Ömer Nasuhi Bilmen Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Muhammed Can Aras ise üçüncü oldu.

Anahtar Kelimeler: