ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DÜNYA REKORU KIRMAK İSTİYOR

Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” unvanını alan Dünya Rekortmeni Cem Karabay, 13 saat 22 dakika ile Daniel Sammut'a ait olan En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” Dünya Rekoru'nu kırma denemesini şehitler için gerçekleştirecek.

SPOR 19.04.2016 18:59:20 0
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DÜNYA REKORU KIRMAK İSTİYOR

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanlığı`nı yapan Dünya Rekortmeni Cem Karabay, Guinness Dünya Rekorları heyetinin Türkiye’de yaşanan terör olayları gerekçesiyle hakem gönderilmeyeceğini bildirmesine rağmen Beylikdüzü Belediyesi’nin ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü’nün desteğiyle rekor denemesini hayata geçirecek. Karabay, “13 derecelik soğuk denizde 6 metreden daha derinde kırılması imkânsız gözüyle bakılan Dünya Rekoru denememi, yurdumuzu korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize armağan edeceğim. Bu rekoru kırmak için fiziksel ve zihinsel hazırlıklarımı tamamladım. Sonuna kadar savaşıp rekoru kıracağıma olan inancım tam” dedi.

En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” (Longest open saltwater SCUBA dive – cold water) Dünya Rekoru, 13 saat 22 dakika ile Malta’lı Daniel Sammut’a ait. Karabay, Türk Milleti’nin özgür iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkı’nın egemenliğini ilân ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ertesi günü 24 Nisan’da sabah saat 05.00’de, Beylikdüzü - Gürpınar Sahili’nde bulunan Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi’ne yakın açık denizde rekor denemesi yapacak ve deneme aynı gün saat 19:00’da sona erecek.

Rekor denemesi www.cemkarabay.com web sayfasından sualtından canlı yayın ile izlenebilecek.

Organizasyonun tanıtılacağı ve Devlet eski Bakanlarından Kürşat Tüzmen, Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak basın Toplantısı 22 Nisan Cuma Saat 14.00’da Gürpınar Sahil’de bulunan Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi’nde gerçekleşecek.

Karabay, 24 Nisan Pazar günü saat 05.00`te, Beylikdüzü - Gürpınar sahilindeki Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi`ne yakın noktada, açık denizde rekor denemesi yapacak. Deneme aynı gün saat 19.00`da sona erecek. Rekor denemesi su altından canlı izlenebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabay, "13 derecelik soğuk denizde 6 metreden daha derinde kırılması imkansız gözüyle bakılan dünya rekoru denememi, yurdumuzu korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize armağan edeceğim. Bu rekoru kırmak için fiziksel ve zihinsel hazırlıklarımı tamamladım. Sonuna kadar savaşıp rekoru kıracağıma olan inancım tam" ifadelerini kullandı.

"En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" dünya rekoru, 13 saat 22 dakika ile Maltalı Daniel Sammut`a ait.

2009`da gerçekleştirdiği ilk denemede 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında yaşayarak su altı sporlarında dünya rekoru kıran ve Guinness Dünya Rekorları Kitabına giren ilk ve tek Türk Su altı Sporcusu "Akvayum Adam" şeklinde anılan Cem Karabay, 2011 yılında yine kendi rekorunu 192 saat 19 dakika 19 saniyeye taşıyarak "Kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan" unvanının sahibi oldu.

Karabay, Beylikdüzü ilçesinde bulunan Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü`nün Başkanlığını da yürütüyor.