Kılıçdaroğlu Beylikdüzü` nde Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Töreninde konuştu.

BEYLİKDÜZÜ 21.04.2021 16:30:35 0
Kılıçdaroğlu Beylikdüzü` nde Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki Nutuk'un dağıtımına yönelik iddialara ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı;

"Gazi Mustafa Kemal'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okuduğu ve kitap olarak basılan, uzun yıllardır okunan, hala okunan, bundan sonraki kuşakların da okuyup ibret alacağı bir kitabı hangi gerekçeyle yasaklarlar?

Bunlar akıllarını yitirdiler herhalde, öyle anlaşılıyor. Bu ülke bağımsızlık mücadelesi verdi, Nutuk'ta Samsun'a çıkışla başlıyor zaten bütün bunlar, olayların bütün ayrıntıları anlatılıyor. Çocuklarımız bağımsızlığının nasıl sağlandığını bilmeyecek de neyi bilecekler? Nutuk'u hangi akılla, hangi mantıkla yasaklarlar?" 

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının tarih yazdığını, bütün baskılara rağmen ellerindeki olanakları beldede yaşayanlar için en iyi şekilde kullandığını söyledi. Siyasette yepyeni bir anlayışı Türkiye'ye getirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu,

"Böbürlenen değil, vatandaşını aşağıda gören değil, vatandaşları arasında ayrım yapan değil, herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygı göstererek, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara eşit hizmet götürmeyi amaçlıyor belediye başkanlarımız." şeklinde konuştu.

'Vicdanı hür, irfanı hür ve fikri hür olsun'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın en büyük bayram olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çünkü egemenliği bir kişiden alıp halka verdik. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' dedik. 23 Nisan'ın çocuklar için bayram ilan edilmesi aslında bir umudun yeşermesi demektir. Bir umuda çocuklarımızın adım atması, geleceğe umutla bakması, karamsarlığı onların gönüllerinden almak demektir. Beraber, birlikte yaşamak farklı görüşlere hoşgörüyle bakmak, 23 Nisan'ın temel felsefesi budur. 'İrfanı hür olsun' diyoruz, 'Vicdanı hür olsun' diyoruz. Kimler için? Bu topraklarda yaşayan çocuklarımız için diyoruz. 'Vicdanı hür, irfanı hür ve fikri hür olsun', 'Düşüncelerini özgürce ifade etsin, vicdan sahibi olsun, adaletli olsun.' diyoruz. Bu felsefe, aslında 13. yüzyılda bu topraklara gelen insanların felsefesidir, yüzyılların felsefesidir bu felsefe. İnsanı, doğayı, çevreyi sevmek, bu felsefeyi büyütmek gerekiyor."

Kılıçdaroğlu, İstanbul'u "yemyeşil bir İstanbul" yapma yaşanılır bir kent haline getirme kararlılığında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"İstanbul'u yaşanılır bir kent haline getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Geçmişte şunu yaptılar; İstanbul'u yönetenler bile 'İstanbul'a ihanet ettik.' dediler. Bizim kitabımızda ihanet etmek yoktur. Biz sevgiyle bakarız insana; ağacın da hakkı vardır kuşun da hakkı vardır, karanfilin de hakkı vardır, lalenin de hakkı vardır, her canlının hakkı vardır. O hakkı korumak, hepimizin temel görevidir. Bir kenti beton ormanına döndürmek farklı bir anlayıştır, bir kenti yaşanabilir kılmak farklı bir anlayıştır. Biz o kenti yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Neden? Çocuklarımız için hepimiz için insanımız için doğamız için, o doğada yaşayan bütün canlılar için hedefimiz budur. Yeni bir siyaseti anlayışını belediyelerimizden başlayarak bütün Türkiye'ye yayacağız. Bütün Türkiye görecek bunu, bütün dünya bunun tanığı olacak. Engellerden yana şikayet etmeyeceğiz. Bizim görevimiz engelleri aşmaktır. Bu ülkeyi kuranların önüne dünyanın engelleri konuldu, ama bütün o engelleri aştılar, bağımsız Türkiye'yi kurdular, parlamentoyu oluşturdular, TBMM. Bir bayram çocuklarımıza armağan ettiler, geleceğe umutla baksınlar, sevgiyle, hoşgörüyle baksınlar, Türkiye'yi korusunlar diye; sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunlarına da ilgi göstersinler diye, yeni buluşlara imza atsınlar, çok iyi okullarda okusunlar diye. Temel hedefimiz, temel görevimiz budur. İşin özü, çevre kadar, yeşillik kadar güzel bir şey yoktur. Dolayısıyla doğanın yaşanabilir olması lazım. Belediye başkanlarımız bu görevi kendi ilçelerinde yapıyor. En büyük katkıyı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu veriyor."

Toplu açılış ve temel atma töreninde 23 yeni park açılırken 6 tesisin de temeli atıldı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztırak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.T.Taşkın Özer ve vatandaşlar katıldı.